DOLAR

32,3736$% 0.16

EURO

34,9627% -0.33

STERLİN

40,9691£% 0.21

GRAM ALTIN

2.324,37%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.972,00%-0,74

BİTCOİN

2259627฿%-0.69133

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • 1.Kadın ve Siyaset Çalıştayı sonucu hazırlanan rapor ve eylem planı kamuoyu ile paylaşıldı

1.Kadın ve Siyaset Çalıştayı sonucu hazırlanan rapor ve eylem planı kamuoyu ile paylaşıldı

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi işbirliğinde geçtiğimiz Aralık ayında düzenlenen 1.Kadın ve Siyaset Çalıştayı’nın sonucunda hazırlanan rapor ve eylem planı kamuoyu ile paylaşıldı.

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı İçim Çağıner Kavuklu,  Çalıştay’ın sonucunu güzel bir şekilde raporlandırma ve bu raporlar ışığında bir eylem planı oluşturma fırsatı elde ettiklerini belirtti.

Kadının siyasette görev almasının önemine vurgu yapan Kavuklu, “Kadının kadını siyasette desteklemesi, yeniden yapılandırılması ve örgütlendirilmesi çok önemli” dedi

İçim Çağıner Kavuklu yapılabilecekler konusunda şunları kaydetti:

“Çıkan raporda sivil toplum örgütlerinin, siyasete yön veren önemli baskı gruplarından birisi olduğu tespit edilmiştir…+… Biz kadın Sivil Toplum Örgütleri olarak güçlerimizi, işbirliklerimizi, derinleştirmeliyiz. Yanımıza da üniversitelerimizi, araştırma görevlilerimizi de alırsak bu konuda başarılı olabileceğimiz ortadadır.  Bu çalıştay sonucunda çıkan eylem planımızda bir siyaset ve yönetişim okulunun kurulması gerekliliği tespit edilmiştir.”

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Süheyla Üçışık Erbilen de, çalıştay sonucu hazırlanan rapor ve eylem planı ile ilgili bilgiler aktardı.

Doç. Dr. Erbilen, hazırlanan raporun metne döküldüğünü ve 1 yıllık eylem planı hazırlandığını söyledi.

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0