DOLAR

32,3221$% 0.2

EURO

35,0608% -0.22

STERLİN

40,9527£% -0.22

GRAM ALTIN

2.310,05%1,45

ÇEYREK ALTIN

3.974,00%0,26

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

a

18.İpek Koza Günleri bugün sona eriyor

Girne Belediyesi’nin, Beylerbeyi Muhtarlığı ve Yeşil Barış Hareketi iş birliğinde 18’incisini düzenlediği Kıbrıs İpek Koza Günleri bugün sona eriyor.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, bu yıl deprem felaketi nedeniyle sahne performanslarına yer verilmeyen Kıbrıs İpek Koza Günleri, Kıbrıs’ta İpek böcekçiliği tarihi, ipek böceği yetiştiriciliği, ipek koza el işi sanatı üretim çalışmaları , konulu söyleşilerin yanı sıra , şiir müzik dinletisi , seramik ve ipek koza el işi üretimi canlı performansları, gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Kıbrıs İpek Koza Günleri’nin açılışında konuşan, Yeşil Barış Hareketi Genel Sekreteri Doğan Sahir, Kıbrıs İpek Koza Günleri’nin, ülkenin önemli değerleri ipek koza işçiliği, ipek böceği yetiştiriciliği ve dut ağaçlarının, yaşatılması amacıyla düzenlendiğini anımsattı.

Küresel ısınmanın etkileriyle birlikte ülkede dut ağaçlarının yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çeken Sahir, kültüre ait önemli bir değer olan İpek koza işçiliğinin, sahiplenilmesi ve organizasyonun uluslararası boyuta taşınması gerektiğine dikkat çekti.

Beylerbeyi Muhtarı Niyazi Engin, organizasyonun, Kıbrıs el sanatları ve kültürünün en önemli değerlerinden olan ipek böcekçiliği, ipek koza el sanatlarının yaşatılması, yaygınlaştırılması, dut ağaçlarının korunması, yeni fidanların hayat bulmasına yönelik bilinç geliştirmek hedefiyle düzenlendiğini anımsattı.

Engin, ülkede ipek koza işçiliğine ilginin artması ve bu kültürün geleceğe aktarılmasına katkı sağlanmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, ise ipek böceği yetiştiriciliği ve ipek koza işlerinin bugüne kadar varlığını sürdürse de, ciddi ekonomik değere dönüştürülemediğini belirterek, dünyada el emeği el işlerinin değer bulması açısından ciddi çalımalar yapıldığını anımsattı.

İpek koza işleri gibi Kıbrıs kültürüne ait birçok değerli el işinin bugüne kadar geri planda kaldığını dile getiren Şenkul, bu değerlerin, geleneklerin, kadın kooperatifleri, çevre ve kültür dostu insanların özverili uğraşlarıyla bugüne kadar ayakta kaldığını anlattı.

Girne Belediyesi bu yıl, vatandaşların etkinliğe katılımını kolaylaştırmak için, 10.00-20.00 saatleri arasında Baldöken Otoparkıyla Beylerbeyi arasında toplu taşıma olanağı sağladı.

İpek Koza bu akşam saat 19.00’da sona erecek.

TAK/BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0