DOLAR

32,6013$% 0.38

EURO

34,7940% 0.16

STERLİN

40,6357£% 0.09

GRAM ALTIN

2.496,48%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.256,00%-0,16

BİTCOİN

2116360฿%6.78432

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • 19 Mayıs etkinlikleri Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı

19 Mayıs etkinlikleri Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı.

Törende ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende daha sonra Türk Maarif Koleji öğrencisi Onur Yılmaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da törende konuşma yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, Atatürk’ün Samsun’da yaktığı meşalenin Kıbrıs’ı da aydınlattığını belirterek, Kıbrıs Türklerinin de Milli Mücadelenin her aşamasında yer aldığına işaret etti.
Çavuşoğlu, Kıbrıs Türkü’nün tüm zulüm ve zorluklara rağmen Kıbrıs’taki toprakları Türk toprağı yaptığını ve bu topraklara alın terleri ile kanlarını döküp hiçbir zaman Rumun ve İngilizin uşağı olmadıklarını kaydederek, “Bugün de dünyanın, bizim kimliğimizi hiçe sayan ülkelerin uşağı olmama noktasındaki kararlılığımız devam etmektedir, bunun için KKTC de devletini kurduk” dedi.

Kıbrıs Türkü’nün hiçbir çürük düşüncenin uşağı olmayacağını vurgulayan Çavuşoğlu, bunun en büyük teminatının ise gençler ve öğretmenler olduğunu söyledi.
Çavuşoğlu “Çıktığımız yolculukta KKTC’yi yükseltmek, halkını mutlu etmek, halkının refah seviyesini yükseltmek, Atatürkçü düşüncenin şiarında yolunda olmuştur. Bundan sonra da öyle olmaya devam edecektir. Bu düşüncenin önüne geçmeye kim kalkışırsa kalkışsın bu halk geçmişte olduğu gibi üstesinden gelecektir. Kendi kimliğini kendi karakterini bozacak olanlara, geleceğini engelleyecek olanlara asla prim vermeyecektir” dedi.

“Biz, Milli Eğitim Bakanlığı olarak 4 bin 500 öğretmenimizle birlikte,45 binin üzerinde devlette, 12 bin civarı özelde; 57 bin öğrencimizle birlikte KKTC devletinin halkının geleceğinin güvencesiyiz” diyen Çavuşoğlu Atatürk’ün olmazsa olmaz dediği egemenliğin iyi bir eğitimden geçtiğini söyledi.

Çavuşoğlu “İyi bir eğitimi olmayan insanların bir nesil sonra egemenliğini başka düşüncelere, başka ülkelere devredeceği aşikardır. Dolayısıyla irademizi, egemenliğimizi geleceğe taşıyabilmenin tek yolu çocuklarımızı, gençlerimizi o duygu dolu yoğunluğu geleceğe taşımaktır. Biz öğretmenler olarak bunun için and içtik ve bu andımızı geleceğe taşımak için her türlü güçlüğü aşacağız ve bu basamakları bir bir çıkacağız. Çıkmayı hedeflediğimiz, halkımızı ulaştırmayı hedeflediğimiz bu basamaklardan hiç kimse bizi alı koyamayacaktır. Gerek dışardan gerekse içerden, her nereden gelirse gelsin engeller bunlar aşılacaktır. Bunun teminatı öğretmenlerimizdir, eğitimcilerimizdir ve Milli Eğitim Bakanlığıdır” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu Atatürkçü düşünceyi Kıbrıs Türk Halkı’na bu kadar derinden nüfuz ettiren ve şu anda aramızda olmayan öğretmenleri de rahmetle andı ve bugün de Atatürkçü düşünceyi geleceğe taşımak için çırpınan herkesi sevgiyle saygıyla selamladı.
Çavuşoğlu “Atamız rahat uyusun. Kıbrıs Türkü geleceğe yürürken onun yaktığı meşalenin aydınlattığı yoldan yürümeye devam edecektir. Geleceğin teminatı olan gençlere en iyi eğitimi vererek Kıbrıs Türkü’nü dünya var oldukça Atatürkçü bir halk olarak yetiştireceğiz ve yaşatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu’nun konuşmasının ardından ise Gençlik Ateşi yakıldı.

Törende, Karadeniz Kültür Derneği Folklor Ekibi ve Gazimağusa Halk Dansları Derneği folklor ekibi gösteri sundu.
Törende, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi de Türk Maarif Koleji öğrencisi Yusuf Can Damlar tarafından okundu.
Tören, Türk Maarif Koleji öğrencisi Aleyna Doğan ile birlikte törene katılan öğrencilerin Gençliğin Ata’ya Cevabını okumasıyla sona erdi.

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Lefkoşa Surları temizleniyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0