DOLAR

32,5471$% 0

EURO

34,8893% 0.08

STERLİN

40,7320£% 0.27

GRAM ALTIN

2.429,99%0,30

ÇEYREK ALTIN

4.049,00%-0,58

BİTCOİN

฿%

a

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ilçelerde törenlerle kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı başkent Lefkoşa’nın yanında tüm bölgelerde de kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egenenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Gazimağusa’da tören gerçekleştirildi.

Zafer Anıtı’nda düzenlenen tören Anıta çelenklerin konmasıyla başladı. Ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde Bayraklar göndere çekildi. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramın etkinlikleri kapsamında ayrıca, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı muharip unsurlarından TCG Meltem P-334 Hücumbotu, Gazimağusa Limanı’na demirledi ve halkın ziyaretine açıldı.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Girne’de de iki ayrı tören düzenlendi. İlk tören Atatürk Anıtı Önünde yapıldı.

Anıta çelenklerin konmasıyla başlayan törende, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Tören, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

Girne’dekli ikinci tören ise, 20 Temmuz Mete Adanır Stadyumu’nda gerçekleşti.

Törende, birlikler ve okulları denetlenmesi ve bayramlarını kutlamasının ardından, saygı duruşu ile İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Trören de daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu ve dans gösterileri yer aldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı nedeniyle İskele de iki ayrı tören düzenlendi. İskele Ecevit Meydanı’nda düzenlenen tören çelenklerin Atatürk Anıtı’na konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

İskele Cumhuriyet Stadyumu’nda gerçekleştirilen ikinci tören ise resmi geçit ile başladı. Tören birliklerinin teftişi ve bayram kutlamalarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Buradaki törene katılan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, geleceğin emanet edildiği çocukların; mutlu, sağlıklı ve akademik olarak başarılı bir nesil şekilde yetiştirilebilmesi için öğretmenlerle birlikte çalıştıklarını söyledi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “öğretmenler yeni nesiller sizin eseriniz olacaktır” sözüne atıfta bulunan Bakan Çavuşoğlu, daha güzel bir gelecek için çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesi gerektiğine işaret etti.

Tören, şiirlerin okunması ve dans gösterileri ile son buldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Güzelyurt ve Lefke’de de kutlandı.

Güzelyurt’taki tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Buradaki tören protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başladı. Ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam eden tören günün anlam ve önemine ilişkin konuşma ve şiirlerin okunması ile sona erdi.

Lefke’deki kutlamalar da kortejle başladı. Bölge okullarının katılımıyla düzenlenen kortej, Lefke Kaymakamlığı Önü’nden başlayarak, Atatürk Anıtı’na kadar sürdü.

Gün nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Buradaki tören çelenkelerin anıta sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende daha sonra şiirler okundu, bölge okulları çeşitli gösteriler sundu.

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Arıklı: 23 Nisan demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en bariz göstergesidir

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0