DOLAR

32,3487$% 0.29

EURO

35,1297% -0.05

STERLİN

41,0352£% -0.03

GRAM ALTIN

2.309,77%1,43

ÇEYREK ALTIN

3.974,00%0,22

BİTCOİN

฿%

a

ABD noktayı koydu! Huawei ve ZTE için yolun sonu

ABD ve Çin arasındaki siyasi gerilim, şirketleri etkilemeye devam ediyor. Başkan Joe Biden tarafından imzalanan son kararla birlikte ABD, Huawei ve ZTE’den telekomünikasyon ekipmanı alımını durdurdu. Ülkenin ulusal güvenliğini gerekçe göstererek bu iki şirketin kullanımını yasakladı.

ABD, Huawei ve ZTE dahil Çinli şirketleri yasaklıyor

CNN’de yer alan habere göre, eski Başkan Donald Trump döneminde yürürlüğe giren Huawei ve ZTE kararı devam edecek. ABD Federal İletişim Komisyonu’nun açıklaması, çeşitli Çinli firmaların ülkede kullanılmasının yasaklandığını ortaya koydu.

Huawei ve ZTE’nin yanında başka Çinli şirketler de bu karardan etkilenecek. Video gözetim ekipmanları üreten Dahua Technology, Hangzhou Hikvision Digital Technology ve telekom firması Hytera Communications’ın satışı durdurulacak. Bu markaların ekipmanlarının satışı veya ithalatı yasak olacak.


120 inç ekran deneyimi sunuyor! Huawei Vision Glasses tanıtıldı

120 inç ekran deneyimi sunuyor! Huawei Vision Glasses tanıtıldı

Görüntüleme teknolojilerinde yenilikçi yaklaşımıyla bilinen Huawei, yeni akıllı gözlüğünü tanıttı. İşte Huawei Vision Glasses özellikleri…

FCC Başkanı Jessica Rosenworcel yaptığı açıklamada, “Yeni kurallar, Amerikan halkını telekomünikasyonu içeren ulusal güvenlik tehditlerinden korumak için devam eden eylemlerimizin önemli bir parçası” ifadelerini kullandı.

ABD’li yöneticiler bir süredir Çinli firmaların ulusal güvenlik oluşturduğunu iddia ediyor. Huawei ve ZTE gibi üreticilerin verileri Çin hükümetiyle paylaştığını söylüyor. Hatta bu gerekçeye dayanarak ABD ordusuna bağlı kişilerin TikTok kullanması yasaklandı.

ABD’nin ambargo uygulayacağı söz konusu Çinli şirketlerden henüz açıklama gelmiş değil. Ancak Huawei ve ZTE daha önce iddiaları reddetmiş ve telekomünikasyon ekipmanlarına ilişkin verilerin ABD’de tutulduğunu söylemişti.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0