DOLAR

32,5161$% -0.09

EURO

34,9847% 0.39

STERLİN

40,8062£% 0.54

GRAM ALTIN

2.432,88%0,41

ÇEYREK ALTIN

4.061,00%-0,22

BİTCOİN

2078609฿%-3.70398

a

Alsancak’ta 8 hayvanın zehirlenmesine bölge sakinleri toplanarak tepki gösterdi

Alsancak’ta Çağatay Özbirim Caddesi’ndeki bir sitede 8 sokak hayvanı zehirlenerek öldürüldü.

Olaya bölge halkı tarafından tepkiyle karşılandı.

Bu çerçevede toplanan bölge halkı, sokak hayvanlarının korunması, bu tür olayların bir daha yaşanmaması ve önlem alınması hedefiyle açıklama yaptı…

Alsancak’ta sakin hayvanseverler adına konuşan Prof. Dr. Fisun Yıldız, ülke genelinde bir süredir sokak hayvanlarına kötü muamele yapıldığına işaret etti…

Bunun son örneğinin de Alsancak’ta 8 köpeğin zehirlenerek öldürülmesi olayı olduğuna işaret eden Yıldız, kimsenin bir diğer canlının yaşam hakkını elinden alma hakkı olmadığını anımsattı, bunun suç olduğunu ve ağır ceza gerektirdiğini söyledi.

Söz konusu sitede bir süre yaşayan Nejla Vural da söz konusu bölgede bu tür bir olayın daha önce de yaşandığını, benzer olayların yaşanmaması için önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Vural, suçluların bulunup iyi bir ceza alması halinde bu tür olayların bir daha yaşanmayacağını da anımsattı.

Lapta Alsancak Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser ise başı boş sokak hayvanların yerel yönetimler için ciddi bir sorun olduğunu ancak bu yaşanan olayın kabul edilemeyeceğini belirtti.

Bu sorunun ancak belediyeler ve hayvanseverlerin yapacağı çalışmayla çözülebileceğini belirten Ataser, bu konudaki çalışmaların bir tüzük çerçevesinde yapılması gerektiğini söyledi.

Ataser, yaptıkları çalışmalara değinirken de sokak hayvanları için özgür yaşam alanı oluşturduklarını ancak bu alandaki nüfusun kısa sürede arttığını söyledi…

Ataser, insanlarda bu yönde bilinç yaratılmasının önemine değindi, sahiplenilen hayvanların sokağa bırakılmasının ciddi sorunları beraberinde getirdiğini kaydetti her isteyenin hayvan sahibi olamaması gerektiğini anlattı.

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0