DOLAR

32,3793$% 0.16

EURO

34,9903% -0.31

STERLİN

40,9864£% 0.18

GRAM ALTIN

2.323,85%0,20

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%0,02

BİTCOİN

2277925฿%1.15178

a

Amazon çalışanlarından Kara Cuma’da dünya çapında protesto

Kara Cuma, Şahane Cuma ya da Efsane Cuma olarak adlandırılan Kasım ayının son Cuma günü ülkemizde de birkaç yıldır olmak üzere neredeyse tüm dünyada gelenek haline gelmiş durumda. Bu tarihte büyük markalar dahil olmak üzere fiziksel ve çevrim içi mağazalarda ürünlerinde indirim yapıyor. İnsanların indirimli alışveriş yapma isteğiyle çalışanlar, oldukça yoruluyor. Amazon elemanları da tam da bugün daha kötü çalışma koşullarını protesto etti. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Amazon elemanları, protestoyu dünya çapında gerçekleştirdi!

Amazon elemanları, protesto yapmaya için bir bildiri yayınlayarak başladı. Bildiride şirketin rekor gelir elde ederken çalışma ücretlerinin düşürüldüğü açıklandı. Bir depo çalışanı konuyla ilgili Amazon çalışanlarının daha yüksek ücrete ve daha güvenli çalışmaya ihtiyacı olduklarını paylaştı.

Bildiriye göre çalışanlar; Almanya, Japonya ve Hindistan dahil olmak üzere 30’dan fazla ülkede protesto gerçekleştirdi. Protesto, Amazon’un Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ana merkezinde de oldu.


Amazon’un önlenemez düşüşü: Şirket CEO’sundan kara tablo!

Amazon’un önlenemez düşüşü: Şirket CEO’sundan kara tablo!

Son dönemde büyük bir düşüş içinde olan Amazon, 2023 yılı için de umutlu değil. Şirket, acı faturayı çalışanlarına kesiyor.

Amazon elemanları ayrıca bildirilerinde şirketin satışlarla birlikte karbon emisyonunu yüzde 18 artırdığını belirtti. Firma sözcüsü Kelly Nantel, daha önce işçi ücretleri ve karbon emisyonu konusunda şu sözleri paylaşmıştı:

“Bu gruplar çeşitli ilgi alanlarını temsil ediyor ve biz herhangi bir alanda mükemmel olmasak da Amazon’un bu alanların her birinde neler yaptığına objektif olarak bakarsanız rolümüzü ve etkimizi çok ciddiye aldığımızı göreceksiniz.”

Bu protesto dışında ek olarak şirket çalışanları daha iyi çalışma şartları ve sendikalaşma için mücadele ediyor. Sendikalaşma hareketi, Amazon’un 10.000 kurumsal çalışanı işten çıkarma haberinden sonra ortaya çıktı. Amazon dışında birçok dev firma son zamanlarda toplu işten çıkarmalıyla gündemde.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Amazon çalışanları, sendikalaşabilecek mi? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0