DOLAR

32,4066$% 0.2

EURO

35,0878% -0.12

STERLİN

41,1909£% 0.42

GRAM ALTIN

2.324,76%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.999,00%0,17

BİTCOİN

2301527฿%2.60726

a

Android telefonlardaki gizli kodlar! – MediaTrend

Günümüzün en popüler mobil işletim sistemi olan Android içerisinde pek çok gizli menü barındırıyor. Bi zde sizler için Android telefonlardaki gizli kodlar ile karşınızdayız! Bu sayede cihaz hakkında çok daha fazla bilgiye ulaşabiliyor, herhangi bir donanımı test edebiliyor ve son kullanıcının doğrudan göremediği ayarlara ulaşabiliyorsunuz. Amiral gemisi modelden, uygun fiyatlı bir seçeneğe kadar Android cihazların tamamında çalışan genel kodlar bulunduğu gibi, Samsung ve Xiaomi gibi markaların özel gizli kodları da bulunuyor. İşte bilinen gizli kodlar…

Android telefonlardaki gizli kodlar nasıl kullanılır?

Androidli bir cihaza sahipseniz, aşağıda paylaştığımız kodları telefonunuzda bulunan arama kısmına yazarak, çeşitli menülere, ayarlara ve bilgilere ulaşabilirsiniz. Fakat, çeşitli modları aktif edebileceğiniz bu kodların bazılarının, üreticilerinin kendi arayüzleri sebebiyle her telefonda çalışmayabileceğini belirtelim.

Android

Buna ek olarak, pek çok kişi 2. el bir akıllı telefon alacağı zaman, bu test kodlarını cihazın ekranından hoparlörüne kadar çeşitli özelliklerini kontrol etmek için kullanıyor. Ayrıca, modlar arasında bulunan cihaz sıfırlama gibi özel erişim kodlarının da veri kaybına yol açabileceğini göz önüne alarak, bu işlem öncesinde yedekleme yapmayı gözden geçirmelisiniz.

MMI şemasının bir parçası olan sözde gizli kodlar, USSD kodlarından biraz farklı. Ancak her ikisi de bir yıldız (*) ile başlıyor ve ardından komutlardan veya verilerden oluşan rakamlar geliyor. Rakam grupları ek yıldızlarla ayrılabiliyor. Kare (#) ile sonlanıyor, ancak özel MMI kodları bir yıldız işareti ile bitebiliyor.

Menü tabanlı bilgi, mobil para ve konum tabanlı içerik hizmetleri, operatörün sunucularıyla iletişim kurmak için USSD kodları kullanılırken, MMI Ek Hizmet kodları tamamen çevrimdışı çalışıyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0