DOLAR

32,5084$% 0.18

EURO

34,8265% 0.26

STERLİN

40,6629£% 0.5

GRAM ALTIN

2.490,51%1,16

ÇEYREK ALTIN

4.243,00%0,49

BİTCOİN

2006510฿%-1.92024

a

Apple’ı bekleyen tehlike: iPhone 14 Pro kıtlığı!

Akıllı telefon dünyasının en büyük ismi olan Apple, iPhone 14 ile birlikte çıtayı yeniden belirlemiş olsa da sorunlarla boğuşmaya devam ediyor. Şirket, serinin üretim aşamasından bugüne kadar birçok sorunla uğraştı. Görünen o ki bu sorunlar artarak devam ediyor.

iPhone 14 Pro kıtlığı 6 milyon adede ulaşacak

Birçok akıllı telefon üreticisi, amiral gemisi serilerindeki standart ve pro modelleri arasındaki farkı giderek büyütmüş durumda. Bu politikanın öncülerinden Apple, iPhone 14 Pro modelinde sipariş rekorları kırarken standart modelinin üretimine ise ara vermişti. Apple, en büyük üreticisi olan Foxconn şirketine sadece Pro modelleri üretmesi talimatında bulundu.

Ancak Pro modellerinin tek üretim yeri olan Foxconn’da işler adeta çığırından çıktı. Koronavirüs etkisiyle birlikte son yıllarda birçok kez karantina uygulanan Foxconn, perde arkasında Apple’ı oldukça olumsuz etkiledi. Çin’in uyguladığı “koronavirüse karşı sıfır tolerans” politikası nedeniyle birçok Çin fabrikası bu süreçte benzer sorunları yaşadı. Ancak son gelişmeler Apple’ı çileden çıkarıyor.


Google Pixel 7 iddialı geliyor: Şirket Foxconn’la el sıkıştı!

Google Pixel 7 iddialı geliyor: Şirket Foxconn’la el sıkıştı!

Önemli kaynaklardan elde edilen bilgilerle birlikte Pixel 7 serisinin özellikleri netleşiyor. İşte ayrıntılar…

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan rapor, pro modellerinin üretiminin hedeflenenin üçte birinde kalacağını iPhone 14 kıtlığı yaşanacağını söylüyordu. Bloomberg’te yayınlanan son rapora göre ise açığın 6 milyon adete ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu durumun en büyük nedeni ise Apple fabrikası olan Foxconn’da yaşananlar.

iPhone 14 Pro kıtlığı

Geçtiğimiz günlerde Foxconn fabrikasında işçilerin protesto girişimi, tüm dünyanın gündemine oturmuştu. Öyle ki gelen görüntüler, işçilere uygulanan darp girişimlerini de gözler önüne serdi. Yaşananlardan sonra imajının lekelendiğini düşünen Foxconn, özür dileğini çalışanlarına iletti. Aynı metinde protestoları bırakmaları halinde 1400 dolarlık ikramiye sözü verdi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0