DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİTCOİN

฿%

a

Apple’ın üretim ortağında deprem! İşçileri zorla çıkaracak

Apple’ın en büyük üretim ortaklarından biri olan Foxconn, son günlerde çalışanlarının protestolarıyla karşı karşıya kaldı. Foxconn’un Çin’deki fabrikasını polisin basmasının ardından, şirketten işçilere yönelik yeni bir teklif geldi. iPhone fabrikasından ayrılacak kişilere 1400 dolar verecek.

Foxconn, iPhone fabrikası protestoları için 1400 dolar teklif etti

Koronavirüse karşı sıfır tolerans politikasını uygulayan Çin fabrikalarında, olaylar bitmek bilmiyor. Yaşanan son protestolar Foxconn’un iPhone üretimlerini vurdu. Çin’in koronavirüs politikası birçok fabrikadaki üretimin defalarca durmasına neden oldu.

iPhone fabrikasındaki işçiler ile maaş konusunda tartışma yaşayan Foxconn, dikkat çeken bir teklifte bulundu. İşçilere yeni bir ödeme planı öneren şirket, tüm çalışanların yatakhanelerine dönmelerini talep etti. Çin’den gelen bilgilere göre bu hareket, iPhone fabrikasındaki gerginliği bastırmaya yardımcı oldu.


Samsung’dan Galaxy S23 ailesine Apple’ı kıskandıracak özellik

Samsung’dan Galaxy S23 ailesine Apple’ı kıskandıracak özellik

Sızdırılan bilgilere göre Samsung, Galaxy S23 ailesinde ses ve görüntü aktarımına imkan tanıyan uydu bağlantısı özelliğine yer verecek.

iPhone fabrikasındaki çalışanlara sunulan teklif; karantina, fabrikaya ulaşım ve işçilere daha önceden ödenmeyi borçları karşılamayı hedefliyor. Foxconn fabrikasında çalışmak istemeyenler ise istifalarını sunduklarında 1400 dolarlık ödeme alacak.

Bir Foxconn yetkilisi yaptığı açıklamada, “Ekibimiz konuyu araştırıyor ve katılım sürecinde teknik bir hata oluştuğunu keşfetti. Bilgisayar sistemindeki hata için özür diler ve gerçek ücretin resmi işe alım sözleşmesinde kararlaştırılanla aynı olduğunu garanti ediyoruz” dedi.

Tüm bunlara rağmen Çinli siyasetçiler Foxconn’u eleştirmeye devam ediyor. “Foxconn, binlerce yeni işçiyi hızlı bir şekilde işe almak için büyük sözler verdi, ancak bu gerçekleşmedi” deniliyor.

Analistler, iPhone’ların yaklaşık yüzde 60’ının 200 binden fazla kişinin çalıştığı Zhengzhou fabrikasında üretildiğini düşünüyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yılların gizemi deşifre oldu! İşte CoD Ghost’un maskesiz hali

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0