DOLAR

32,3249$% 0.22

EURO

35,1187% -0.05

STERLİN

41,0548£% 0.08

GRAM ALTIN

2.299,09%0,96

ÇEYREK ALTIN

3.958,00%-0,22

BİTCOİN

2304175฿%3.0525

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Ataoğlu:KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı tam üyeliği, Kıbrıs Türk gençliğinin, motivasyon ve imkanları bakımından büyük bir katkı sağlayacaktır

Ataoğlu:KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı tam üyeliği, Kıbrıs Türk gençliğinin, motivasyon ve imkanları bakımından büyük bir katkı sağlayacaktır

 

 

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, resmi davetli olarak gittiği İstanbul’da, Türk Dünyası Teşkilatı (TDT) 2023 Türk Dünyası, Gençlik Başkenti Açılış törenine katıldı.

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Indira Hajiyeva, Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakan Yardımcısı Marat Tagaev, Özbekistan Meclis Senato Üyesi, Gençlik Politikaları ve Spor Bakanlığı Birinci Bakan Yardımcısı ve Gençlik İşleri Ajansı Başkanı Alisher Sadullayev, Kazakistan Bilgi ve Sosyal Kalkınma Bakanı Danışmanı Sherkhan Talapov, Macaristan Başkonsolos Vekili Veronika Lakatos, Türkmenistan Başkonsolosluğu yetkilileri, Türk devletleri teşkilat üyeleri ve gözlemci ülkelerin temsilcileri ile gönüllüler katıldı.

Yoğun katılımın olduğu tören, mehter takımı gösterisi ve halk oyunlarıyla başladı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında, 2022 yılının kasım ayında Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci ülke olarak dahil edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk resmi temsiliyeti olduğunu vurgulayarak, duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ataoğlu, “Yıllarca insanlık dışı ambargo ve engellemelere rağmen her koşul ve şartta ana vatan Türkiye Cumhuriyeti, her zaman yanımızda olmuştur. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti’ne şükranlarımı sunuyorum. Ortak bir tarih, kültür ve medeniyete sahip olduğumuz Türk dünyası ile 2022 kasım ayında Özbekistan’ın Semerkand şehrinde alınan kararla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gözlemci ülke olarak katılması, halkımız için heyecan vesilesi olmuştur. Başta ana vatan Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve üye ülkelerin devlet başkanlarına, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına şükranlarımı sunuyorum” Dedi.

Ataoğlu konuşmasına şöyle devam etti.

“Ortak dil, tarih, kültür ve medeniyete sahip olduğumuz Türk dünyası ile Kasım 2022 yılında Özbekistan’ın Başkent’i Smerkant’ta alının tarihi kararla KKTC’nin gözlemci üye sıfatıyla Türk Dünyası’na katılımı, Kıbrıs Türk halkı için önemli bir motivasyon ve heyecan vesilesi olduğunun altını çizmek isterim.

Bu vesile ile Başta Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk Dünyası Teşkilatı üye ülke devlet başkanlarına, KKTC halkı adına teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Tabi ki bunun bir diğer adımı olan KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı tam üyeliği, KKTC halkının ve özellikle Kıbrıs Türk gençliğinin, gelecek umutları, motivasyon ve imkanları bakımından büyük bir katkı sağlayacağı gerçeğini de sizlerle paylaşmak istiyorum.

KKTC’nin varlığı ve gücü, Kardeş Türk Devletleri arasında, tam anlamıyla yerini aldıktan sonra daha da perçinlenecektir.

Aynı dili konuşan, tarihsel ve kültürel anlamda bağları olan, ama en önemlisi manevi bağlarla birbirlerine bağlı ülke gençliğinin bir araya gelmesi, birbirlerini tanıması, anlaması ve birlikte hareket ederek ekonomik değer yaratması için büyük bir motivasyon ve imkan sağlayacak formu selamlıyorum.

Genç girişimciler ve liderler formu panelinde Block zincir, Eko girişimcilik, dijital iletişim, akıllı şehir teknolojileri gibi güncel ve çağdaş konuların ele alınacağı panellerin, kardeş ülke gençliğinin işbirliğine büyük katkı sağlayacağına, gençlerin kendine güvenen, girişim ruhunu geliştiren, toplumsal sorunlara olan duyarlılığın gelişimine ama en önemlisi, ortak değerlerin hatırlatılarak, birlikte takım ruhu ile başarmanın keyfini yaşatacağına yürekten inanıyorum” dedi.

 

 

Kasapoğlu, “Böylesine güzel vesilelerle beraber olalım ve bu ruhu ilelebet sürdürelim”

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da yaptığı konuşmasında,Buhara’nın geçen yıl ilk kez Türk Dünyası Gençlik Başkenti unvanını aldığını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı vesilesiyle İstanbul’un 2023 Türk Dünyası Gençlik Başkenti seçildiğini dile getirerek, “Roma, Bizans ve Osmanlı’nın başkenti olan İstanbul, çağlar boyunca çeşitli uygarlıklara başkentlik yapmış, tarihsel süreçte eşsiz bir mozaik olmuştur. Geniş bir tarihi dokuya sahiptir ve Türkiye’nin en büyük şehridir. 14 milyonu aşkın nüfusuyla dünyanın en büyük 5. şehridir ve dünyanın ulaşım merkezidir. Bu kadim şehir, Peygamber Efendimizin müjdelediği şehirdir. 21 yaşında genç bir hükümdar olan Fatih Sultan Mehmet Han, fethin ardından ‘Fatih’ unvanıyla anılmaya başlamıştır. Sadece Türk tarihinin değil dünya tarihinin gördüğü en büyük liderlerden olmuştur. Türkiye, Türk devletleri teşkilatını çok kıymetli buluyor. Bu çatı altındaki bütün faaliyetleri en güçlü şekilde yerine getirme gayretindeyiz.” açıklamasını yaptı.

Kasapoğlu, “İstanbul’un bu unvanı haklı bir gururla taşıyacağına ve iş birliğimizi daha üst seviyelere taşıyacağımıza yürekten inanıyorum. Yıl boyu sürecek etkinliklerle teşkilat çatısı altındaki gençlerimizle bir araya gelecek olmanın heyecanını ifade etmek istiyorum. Ortak dilimiz, tarihimiz, kültürümüz ve medeniyetimiz konusunda gençlerimizi bilinçlendirmeli ve onları ortak gelecek vizyonu çerçevesinde bir araya getirmeliyiz. Gelecek ideallerine sahip ülkelerimizin bir araya geldiği bu buluşmanın, tüm dünya kamuoyuna en güçlü şekilde yansıtılacağına inanıyorum. Biz; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Macaristan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni evimiz gibi görüyoruz. Onlar da Türkiye’yi evleri gibi görüyor. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim kılsın, yolumuzu açık etsin. Böylesine güzel vesilelerle beraber olalım ve bu ruhu ilelebet sürdürelim” dedi.

Konuşmaların ardından, aile fotoğrafı çekildi.

KKTC 8 kişilik bir gençlik heyeti ile temsil ediliyor…

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İstanbul 2023 Türk Dünyası Gençlik Başkenti Açılış töreni etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan ve TDT üye ülkelerin gençlik heyetlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek Türk Dünyası Genç Girişimciler ve Liderler Formu’nda KKTC’yi temsil edecek olan 8 kişilik gençlik heyeti ile bir araya gelerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ataoğlu, açılış töreninin ardından Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun TDT üye ülke devlet temsilcilerinin onuruna verdiği yemeğe katılarak, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TDT üye ülke yetkilileri ile bir araya geldi.

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0