DOLAR

32,6103$% 0.14

EURO

35,0591% 0.5

STERLİN

40,6678£% 0.16

GRAM ALTIN

2.429,12%0,26

ÇEYREK ALTIN

4.062,00%0,24

BİTCOİN

2094941฿%-3.76275

a

Baṣbakan Üstel, Turan Devletleri Teşkilatı Derneği heyetini kabul etti

Başbakan Ünal Üstel, 65 ülkeden 111 misafir sanatçının katılımıyla organize edilecek “Turan Devletleri Teşkilatı KKTC Su Altı Resim Çalıştayı ve Sempozyumu” dolayısıyla Turan Devletleri Genel Başkanı Murat Çobanoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Turan Devletleri Teşkilatı tarafından yapılması planlanan “KKTC Su Altı Resim Çalıştayı ve Sempozyumu’nun, KKTC’nin tanıtılmasına büyük katkı sağlayacağına olan inancını belirten Başbakan Üstel, “KKTC‘de yapılması planlanan çalıştay ve sempozyumun çok güzel ve başarılı bir şekilde gerçekleştirileceğine inanıyorum. Bizler de hükümet olarak bu tür organizasyonlara gereken tüm desteği vereceğiz. Bu tür etkinlikler ülkemizin tanıtılması adına önemli ve bizler için büyük bir gurur kaynağıdır” dedi.

KKTC‘nin tanıtılması için yapılan bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Başbakan Ünal Üstel, “KKTC‘nin tanıtılması adına bu güzel organizasyonu planlayan Turan Devletleri Teşkilatı’na teşekkür ederek, dünyada ilk kez yapılması planlanan bu organizasyon umuyorum ki ses getirecek ve KKTC’nin dünyada adından söz edilmesine büyük katkısı olacaktır” dedi.

Ziyarette konuşma yapan Turan Devletleri Teşkilatı başkanı Murat Çobanoğlu, yapılması planlanan çalıştayın dünyada ilk kez yapılacağını ve bu organizasyonun KKTC‘nin isminin dünyada konuşulmasına neden olacağını belirtti. Murat Çobanoğlu “Çalıştaya katılacak dünyaca ünlü ressamlar sayesinde KKTC‘ nin ismi konuşulacak, ressamların yaşadığı 65 ülkenin devlet başkanına KKTC‘nin bayrağı gönderilecek, bu çalıştay bir çok devletin ulusal televizyon kanalında yayınlanacak ve dünyada ses getirecektir” ifadelerini de kullandı.

Turan Devletleri Teşkilatı Başkanı Murat Çobanoğlu, Başbakan Ünal Üstel’e kendilerini kabul ederek görüştüğü için teşkilat adına teşekkür etti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Burs başvurularını tamamlayamayanlar için YÖBİS Burs Başvuru Sistemi 5 Mayıs Cuma günü bir günlüğüne açılacak

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0