40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Başbakan Ünal Üstel, Türk Hava Kurumu Heyeti Başkanı Vali Kemal Yurtnaç’ı ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Başbakanlık’tan verilen bilgiye göre, kabulde konuşan Başbakan Ünal Üstel, Türk Hava Kurumu’nu 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle KKTC’de görmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Hava kurumlarının her devlet için önemi olduğuna işaret eden Üstel, “Bizler Kıbrıslı Türkler olarak 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’ndan önce Rum’un zulmü altında yaşayan bir toplumduk. Kıbrıs Türkü 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın ardından özgürlüğüne kavuştu. Devletimizi kurduk. Kurumlarımızı geliştirmeye başladık. Sporda yavaş yavaş federasyonlar kurmaya başladık ve bugünlere geldik” dedi.

KKTC’nin ambargolar ve izolasyonlar altında olduğuna dikkat çeken Başbakan Ünal Üstel, “Ülke gençliğimiz hava sporlarıyla da daha yakından tanışmaya başlamıştır. Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteği ile gençlerimiz artık özellikle spor alanında bu engelleri aşmaktadır. Gençlerimiz uluslararası arenada hava sporlarıyla da bizi temsil edebilmektedir. Bizler de Hava Sporları Kurumumuzu daha ileriye götürmek için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.
Yeni yapılan Ercan Havalimanı ile ilgili de konuşan Başbakan Ünal Üstel, “Yeni Ercan havalimanı modern, çağdaş daha büyük uçakların inebileceği bir Havalimanı olmuştur. Ercan havalimanımız dünyaya açılan bir pencere olmuştur” ifadelerini kullandı.
Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Vali Kemal Yurtnaç da “Bizler ekip olarak Türk Hava Kurumunu eski başarısına ulaştırmak için hep birlikte çalışıyoruz. Burada yapacağımız yeni protokollerle KKTC ile işbirliğimiz daha ileriye gidecektir” dedi.

Mersin’de “Kıbrıs Barış Harekâtının 50. Yılı Anı Sergisi”nin açılışı yapıldı
2
Cumhuriyetimizi mali olarak daha iyi bir noktaya getirmek en büyük sorumluluğumuz olmaya devam edecektir
37937 kez okundu
4
Tedavisi ve ameliyatı burada mümkün olan bir hastanın uçak ambulansla sevki ne kadar adil?
26227 kez okundu
5
TC Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam’dan KKTC’ye turizm desteği açıklaması
23465 kez okundu