DOLAR

32,5690$% 0.08

EURO

35,0094% 0.47

STERLİN

40,7910£% 0.51

GRAM ALTIN

2.431,69%0,37

ÇEYREK ALTIN

4.063,00%0,02

BİTCOİN

2092256฿%-3.79561

a

Bay-Sen’den 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen), 1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı vesilesiyle mesaj yayımladı.

Bay-Sen Başkanı İbrahim Kanat mesajında;

Tüm Dünya işçilerinin, haksızlıklara karşı birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ı birbirinden farklı görüşlerin, emeğin kutsallığı etrafında birleşebildiği özel bir gün olarak yeni bir yaklaşımla ele almaktayız. Ne yazık ki güvencesiz ve kuralsız çalışmanın yaygınlaştığı, özel sektör ve kamu çalışanları arasındaki eşitsizliğin gün geçtikçe artarak devam ettiği, sendikal örgütlenmenin önüne engeller koyulduğu bir dönemden geçmekteyiz.
Biliyoruz ki; Emеk çalışanın, hak ise еmеğinin karşılığını almak için mücadеlе еdеnindir. Bugün emekçi çalışanlara verilen sözleri unutanlar, attıkları imzaya sahip çıkmayanlar, emeğinin karşılığını alamayan, alın terini akıtan ama kıymeti bilinmeyen emekçilerimiz vardır. Bizler herkesin eşit, adil ve insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için verdiğimiz mücadelemizi bugünde yükselterek özel ve kamu çalışanları arasındaki eşitsizliğin giderilmesini, asgari ücretin hayat pahalılığı karşısında yok olduğunu ve tekrardan değerlendirilmesi gerektiğini, eşit iş eşit maaş politikasının benimsenmesini, kamu ve özel sektör çalışanları arasındaki maaş ve çalışma saatleri farkları dolayısı ile sendikasız çalışmanın yasaklandığı günler için mücadelemizi artırarak sürdürmeye devam edeceğiz. Haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilmenin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, herkesin adil bir şekilde çalıştığı, hiçbir işçinin hakkının yenilmediği, eşit ve güzel bir dünyayı görmek, emeğimizin karşılığını almak vе mücadеlеmizе sonuna kadar dеvam еtmеk dilеğiylе..
Emeğin, emektarın, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs’ımız kutlu olsun.
‘dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Tatar, Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı: ‘Emeğin değerinin hak ettiği yere getirilmesi vicdani bir yükümlülüktür’

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0