DOLAR

32,3487$% 0.29

EURO

35,1297% -0.05

STERLİN

41,0352£% -0.03

GRAM ALTIN

2.309,77%1,43

ÇEYREK ALTIN

3.974,00%0,22

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • BRT 60. yılında “Hayal Ettiğiniz Dünyada Medya” temasıyla “1 Haziran Dünya Çocuk Günü Resim Yarışması” düzenliyor

BRT 60. yılında “Hayal Ettiğiniz Dünyada Medya” temasıyla “1 Haziran Dünya Çocuk Günü Resim Yarışması” düzenliyor

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK), 60’ıncı kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlediği “Hayal Ettiğiniz Dünyada Medya” temalı “1 Haziran Dünya Çocuk Günü Resim Yarışması”na katılım için 29 Mayıs’a kadar başvuru kabul edilecek.

BRTK’nın Mevhibe & Mustafa Başman Vakfı sponsorluğunda düzenlediği “1 Haziran Dünya Çocuk Günü Resim Yarışması”na ilk ve orta dereceli okullarla özel eğitim kurumlarından öğrenciler katılabilecek.

Kurumdan yapılan açıklamada, “Bu yarışma ile amaçlananın, olayların ses ve görüntü ile nasıl birleşerek sunumunun yapıldığı konusunda çocukların farkındalığını arttırmak ve medya konusunda bilinçlenmelerini sağlamak olduğu” belirtildi.

Çocukların hayal güçlerini kullanarak, kendi dünyalarındaki medya anlamını resme dökmeleri ve hayallerini renklerle buluşturmaları istenen yarışmada, yapılacak resimlerde, her türlü resmi tekniği ve boya malzemesi kullanımı serbest olacak.

Dereceye giren resimler, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nde BRTK Yayıncılık Tarih Müzesi HD Sergi Salonu’nda sergilenecek.

Yarışmaya katılmak isteyen çocuklar, 29 Mayıs Pazartesi güne kadar yaptıkları resimleri öğretmenleri veya velileri aracılığıyla BRTK Müdüriyetine teslim edebilecek.

BRTK Müdürü Meryem Özkurt, “BRTK 60. yılda da halkın gözü kulağı olmaya devam ediyor. Çocukların, gençlerin kendilerini sanatla, renklerle ifade edebilmelerini sağlamak dünde olanak sağlanmıştı. Bugün de bu ritüeli devam ettiriyoruz. Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, gelişen ve değişen dünyadaki gelişmeler ışığında kamu yayıncılığı bilinci ve sorumluluğuyla yayınlarına devam ederken geleceğin istikbali olan çocuklarımızın sanatla ve kültürle olan bağlarını güçlendirmek hedefimizdir” ifadelerini kullandı.

BRTK Yayıncılık Tarihi Müze Küratörü Ayhatun Ateşin ise, proje hakkında yaptığı açıklamada, BRT’nin geçmişten günümüze yaptığı eğitici, öğretici, eğlenceli ve sanatsal programlarla, geçmiş yaşantıyı günümüze taşıyarak gelecek kuşaklara ayna tutmak istediklerini kaydetti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0