DOLAR

32,5112$% 0.18

EURO

34,7754% 0.09

STERLİN

40,5837£% 0.28

GRAM ALTIN

2.496,10%1,38

ÇEYREK ALTIN

4.264,00%0,67

BİTCOİN

2070030฿%5.54034

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Çavuṣoğlu:Gerekirse okullar akademik takvim ne zaman tamamlanırsa o zaman kapanacak

Çavuṣoğlu:Gerekirse okullar akademik takvim ne zaman tamamlanırsa o zaman kapanacak

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, BRT’ye telefonla bağlanarak öğretmen sendikalarının eylemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, sendikaların “toplum için eylem yapıyoruz” söyleminin doğru olmadığını belirterek, sendikaların Öğretmenler Yasası’nda hangi maddelerde değişiklik istediklerini söyleyemediklerini için eylem yaptıklarını ifade etti.

Öğretmenler Yasası’nda yapılmak istenen değişikliklerle ilgili bilgileri de paylaşan Çavuşoğlu, yasada öğretmenlerin ders saatleri ile ilgili düzenleme yapıldığını, hizmetiçi kurslara katılımın zorunlu hale getirildiğini ve Müdür muavinlerinin en az 4 saat derse girme zorunluluğu getirildiğini anlattı.

Çavuşoğlu, sınavların başlayacağı günde ve bir kısım öğrencinin mezun olacağı bir dönemde greve gidilmesini doğru bulmadığını ifade ederek öğrencilerin kalkan olarak kullanılması ve onları mağdur ederek siyasete baskı yapılmak istenmesinin yanlış olduğunu vurguladı.

“Bu grevlerin gerekçesi yasadır” diyen Bakan Çavuşoğlu öğretmen örgütünü ortadan kaldırma yönündeki söylemleri ise “hayalperestlik” olarak nitelendirdi.

Bakan Çavuşoğlu, eylemlerin kısa sürede biteceğini düşündüğünü belirterek, kayıpların yaşanmaması ve çocukların mağdur olmaması için prosedürün çalışacağını söyledi.

Çavuşoğlu, öğretmenlerin 42 iş günü olan yasal izin günlerine dokunmadan, gerekirse akademik takvim ne zaman tamamlanırsa o zaman okulların kapanacağını kaydetti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu Türkevi binasına yapılan saldırıyı kınadı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0