DOLAR

32,5138$% -0.09

EURO

34,9978% 0.42

STERLİN

40,8324£% 0.57

GRAM ALTIN

2.435,66%0,53

ÇEYREK ALTIN

4.058,00%-0,41

BİTCOİN

2074074฿%-3.90435

a

Çavuşoğlu: Özel okul ücretlerine müdahale etme yetkimiz yok

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndaki konuşması ile özel okul ücretlerine ilişkin eleştirilere yanıt verdi.
Hukukçulardan aldıkları cevaplara göre, özel okul ücretlerine müdahale etme yetkilerinin olmadığını belirten Çavuşoğlu, halkın haklı olduğu ve kendilerinin ivedi olarak tamamlamaları gereken noktanın, devletin bir kişiye zorunlu eğitim mecburiyeti getirirken ve fırsat eşitliği şartı hedefi ortaya koyarken, bunu sağlama noktasında gerekli yatırımın yapılmamış olması olduğunu kaydetti.
Çavuşoğlu, okul standartlarını olması gerektiği noktaya getirip, tam gün eğitime geçilmesi gerektiğini de belirtti.
57 bin öğrencinin, 12 bininin özel okullarda eğitim gördüğünü dile getiren Çavuşoğlu, geçen yıl 4 bin dolar civarında olan öğrenci ücretlerinin bu yıl 6 bin kusur dolara çekilmesi konusunun sorgulanması gerektiğini ifdade etti.
Çavuşoğlu, “asıl görev devletin kendine ait okulların altyapısını güçlendirerek, vatandaşın özel okullara gitme ihtiyacının ortadan kaldırılmasıdır “ dedi.
Bir anda özel okullardan, devlet okullarına gelecek 12 bin öğrencinin absorbe edilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Çavuşoğlu, ancak devletin herkese eğitim fırsatı yaratmak zorunda olduğunu belirtti. Nazım Çavuşoğlu, “Eğer 12 bin öğrenci devlete gelecek olursa, ancak bu kadar hızlı ikinci bir eğitime geçerek, bunu yapabiliriz” dedi.
Bunun bugünün sorunu olmadığını, özel okullar ülkeye geldiğinden beri aynı sorunların olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, “Özel okullar çocukları efsane bir başarıya yükseltiyor ve devlet okulları geride kalıyor diye bir yaklaşımı hiçbir zaman kabul etmedim, bundan sonra da kabul etmem” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, ailelere de seslendi:
“Özel okullarda bilsinler ki bu ücretleri ödeyemez durumdaysalar veya ödemek istemiyorlarsa, devlet okullarına döndüklerinde çocukları mahvolacak diye bir düşünceye kapılmasınlar” devlet okullarındaki eğitim seviyesinin, özel okulların gerisinde değildir” dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Meclis Genel Kurul toplantısı sona erdi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0