DOLAR

27,2719$% 0.09

EURO

28,8445% 0.1

STERLİN

33,2417£% 0.19

GRAM ALTIN

1.664,14%0,07

ÇEYREK ALTIN

2.758,00%-0,04

BİTCOİN

716532฿%-0.03621

Öğle Vakti a 13:01
İstanbul PARÇALI BULUTLU 22°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • CTP Genel Sekreteri Akansoy: “Dini inançlar üzerinden politik manevra yapılmasını reddediyoruz”

CTP Genel Sekreteri Akansoy: “Dini inançlar üzerinden politik manevra yapılmasını reddediyoruz”

ad826x90

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy dini inançlar üzerinden politik manevra yapılmasını reddettiklerini açıkladı.

CTP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Akansoy, Limasol’da dün akşam Cedit Camisi’ne kimliği belirsiz kişilerce yapılan saldırı nedeniyle son derece üzgün olduğunu belirterek, son dönemde Kıbrıs’ın her iki yanında, inançlar üzerinden politik manevra yapma alışkanlığının gelişmeye başladığını ve bu tehlikeli alışkanlığın dini mekanlar üzerinde baskı oluşturmaya başladığını kaydetti.

Akansoy, ”Bizler, Kıbrıs adasında yaşayan her inanca mensup kişinin özgürce inancını yaşaması ve kardeşlik hukukunu geliştirerek barış içerisinde bir arada var olması için dini inançlar ve mekanlar üzerinden politik manevra yapılmasını bir kez daha reddediyoruz.” dedi.

Güney Kıbrıs’ta bulunan güvenlik birimlerinin Cedit Camisi’ne yapılan saldırıyı aydınlatmasının ve gerekli cezai soruşturmayı yürütmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Akansoy, her türlü provokasyon veya provokasyon algısı yaratacak adımların önlenmesi için gerekli soruşturmaların süratle yapılması ve kamuoyuna açıklanması gerektiğinin altını çizdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaṣkanı Tatar:Bu menfur saldırı, düşmanca bir öfkenin tezahürüdür

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.