DOLAR

32,4965$% -0.15

EURO

34,9358% 0.22

STERLİN

40,7294£% 0.32

GRAM ALTIN

2.440,42%0,73

ÇEYREK ALTIN

4.059,00%0,12

BİTCOİN

฿%

a

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Engelliler Haftası dolayısıyla Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nu kabul etti.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, “uluslararası değerlere ve yasalara göre KKTC Devleti olarak engelli vatandaşlarına sahip çıkma anlayışıyla hareket ettiklerini ve yasal düzenlemelerin yerine getirilmesi için büyük bir irade olduğunu” dile getirdi.

Engellilerin önündeki sıkıntıların aşılması yönünde gerekli düzenlemelerin yapılacağı  bir anlayışla devletin yönetildiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu nedenle Meclis’ten bazı yasalar geçmiştir. Bazı gecikmeler olabilir. Gecikmelerin düzeltilmesi için bizler de bunların takipçisi olacağız” diye konuştu.

“Yaşam Evi” sıkıntısının düzeltilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’un çalışmalarının sürdüğünü belirten Tatar, bazı tüzüklerin eksikliğinin bilgisinde olduğunu ve bu eksikliklerin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Engelli istihdamı konusunda Başbakan ve hükümetin aldığı karara işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Yasalara göre belirli bir orandaki istihdamın gerçekleşmesi için kararın uygulanması yerinde bir karardır diye değerlendiriyorum” dedi.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nun mücadelesini takdir ve saygıyla izlediğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bir Mücahit ruhuyla, Derviş Yücetürk’ün çalışmalarını sürdürmekte olduğunu kaydetti.

Tatar, “KKTC, tüm olumsuzluklara rağmen çağdaş bir devlet olarak kendi dinamikleriyle ekonomik mücadelede engellilere sahip çıkma anlayışı içindedir. Hem yasalar konusunda hem de toplum vicdanında Derviş Yücetürk’ün büyük hizmetleri vardır” dedi ve Yücetürk başta olmak üzere 7 derneğin sürdürmekte olduğu çalışmalarında başarılar diledi.

Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi Başkanı Ahmet Akdeniz’in büyük katkılarıyla farklı icraat ve çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini de anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, konu ile ilgili hassasiyeti ilk günden beridir sürdürdüklerini kaydetti.

Hem sosyal anlamda hem de bilimsel anlamda engellilerin sorunları ile yakından ilgilendiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, engelsiz bir yaşam ve farkındalık yaratmak için çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Derviş Yücetürk de, Cumhurbaşkanı Tatar’a engellilerin ve federasyonun sıkıntılarını aktardı.

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

YSK Başkanı Şefik, ara seçimlerde toplam 209 bin 837 seçmen oy kullanacak

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0