DOLAR

32,5775$% 0.28

EURO

34,8032% 0.06

STERLİN

40,5545£% -0.19

GRAM ALTIN

2.491,70%0,31

ÇEYREK ALTIN

4.258,00%0,23

BİTCOİN

2062948฿%3.51808

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin, TÜRKPA Gözlemci Üyeliği’ne kabul edilmesini değerlendirdi:“Kıbrıs Türk Halkının haklarının tescili mücadelemize yorulmadan devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın”

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin, TÜRKPA Gözlemci Üyeliği’ne kabul edilmesini değerlendirdi:“Kıbrıs Türk Halkının haklarının tescili mücadelemize yorulmadan devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Gözlemci Üyeliğine kabul edilmesini değerlendirdi.

Tatar konuyla ilgili yağtığı açıklamada,

KKTC Cumhuriyet Meclisimizin, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Gözlemci Üyeliğini büyük bir memnuniyetle karşılıyorum.

TÜRKPA’nın gerçekleşen 12. Genel Kurulu’nda oy birliğiyle alınan kararla Meclisimizin gözlemci üye statüsü elde etmesi bizleri gururlandırmıştır. Bu onuru bize yaşatan, devletimizin Türk Devletleri Teşkilatı’na Gözlemci Üye olmasını sağlayarak mücadele meşalesini yakan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve TÜRKPA Gözlemci Üyeliğimizin mimarı TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop’a şükranlarımı sunuyorum. Aynı zamanda TÜRKPA’nın değerli üyelerine, kardeş ülke Parlamento Başkanları’na oy birliğiyle bize bu statüyü verdikleri için teşekkürlerimi iletmeyi görev sayıyorum.

Egemen eşitliğimizin ve eşit uluslararası statümüzün tescil edilmesine dair çıktığımız bu onurlu yolda bir adım daha ilerlemiş olmamız geleceğe dair umudumuzu ziyadesiyle artırmıştır.

Kıbrıs Türk Halkının haklarının tescili mücadelemize yorulmadan devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.’ dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre,Ankara’da Türk Dünyası Parlamenterler Birliği’ni ziyaret etti

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0