DOLAR

32,5923$% 0.36

EURO

34,8555% 0.33

STERLİN

40,6977£% 0.23

GRAM ALTIN

2.491,75%0,31

ÇEYREK ALTIN

4.265,00%-0,16

BİTCOİN

2117190฿%4.59795

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre: Kıbrıslı Türkler için en büyük Türkiye’dir

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre: Kıbrıslı Türkler için en büyük Türkiye’dir

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, “Kıbrıslı Türkler için en büyük Türkiye’dir, Türk ordusu ve Türk milletidir, asla biz milletimizden ve anavatan Türkiye’den vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılana göre, Zorlu Töre, Türkiye ziyareti çevresi İstanbul Üniversitesi’nde, “Kıbrıs Türk halkı günü, bugünü ve yarını” başlığı adı altında konferans verdi.

Üniversitenin doktora öğrenimi gerçekleştiği konferans öncesinde Başkan Töre, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak tarafından karşılandı. Töre’ye, KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar da çatışırken, konferansı dinleyicileri ve dinleyicileri izledi.

Etkinlikte önce Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’un konferansa gitme mesajı okundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumaya başlamasıyla ilgili etkinlik, üniversitenin Uluslararası Soykırım ve İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar Enstitüsü Müdürü Prof. etti.

Daha sonra Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak konuşmasında, Başkan Töre’ye teşekkür ederek, ödül takdim etti.

Etkinlikte, Osmanlı’dan günümüze kadar adada Kıbrıslı Türklerin mücadelesini anlatan sinema gösterimi gösterimi de yapıldı.

-Yırttı

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre konferanstaki konuşmasında, 4 Mart 1964’te Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerlerinin Kıbrıs’a geldiğini ancak barışı sağlayamadığını ifade ederek, Kıbrıslı Türklerin katliamını ve göçü gizleyemediklerini vurguladı. 

-“Kıbrıs’ta barışın anahtarı Türk harekatıdır”

Sözde barış derneklerinin toplamlarını ifade eden Töre, “Kıbrıs’ta barışın anahtarı Türk ordusudur, Birleşmiş milletler Barış gücü değildir, Avrupa Birliği de değildir” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “dünyanın beşten büyük” olduğunu hatırlatan Töre, Güvenlik Konseyi’nin Türkiye’nin ve Kıbrıs Türk aleyhine kararlarını verdiğini ancak Türkiye’nin bu kararlarını kabul etmediğini ifade etti.

“Güvenlik Konseyi bizi aldatmamalı, Avrupa Birliği bizi aldatmamalı veya bazı emperyalist ülkeler” vurgusu yapan Töre, “Biz kimseyi aldatmıyoruz ama kimseye de aldanmayacağız, KKTC bizim milli devletimizdir, en büyük güvenliğimiz ise Türk ordusudur, mücahitlerimizdir” ifadelerini kullandı. 

Meclis Başkanı Töre, “Kıbrıslı Türkler için en büyük Türkiye’dir, Türk ordusu ve Türk milletidir, asla biz milletimizden ve anavatan Türkiye’den vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

-“Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim bizim en büyük kutsalımızdır”

“Kendi devletini istemeyen bir hayli güruh var” diyen Zorlu Töre, “İstiklal Marşı, Türkiye’de kabul edildiğinden beri Kıbrıslı Türkler, İstiklal Marşı okuyorlar, göndere Türk bayrağını çekiyorlar” şeklinde konuştu. Töre konuşmasında, “Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim bizim en büyük kutsalımızdır” ifadelerini kullandı.

20 Eylül’de Anavatan Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tanınmayan çağrısını hatırlatan Töre, “Artık önümüz açık” dedi. KKTC‘nin Türk resmi Teşkilatı’na bakanlar üyesini işaret eden Töre “Artık geri dönmek yok” vurgusu yaptı.

“Bizim ilham kaynağımız, ne Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’dir, ne Avrupa Birliği’dir ne de İngiltere’dir” diyen Meclis Başkanı Töre, “Bizim ilham kaynağımız, Türk milletinin yüksek karakteri ve bölgesi ruhudur” kullandı.  

“Bizi kimse artık Rumlarla federasyon kurun diye zorlamasın” diyen Töre, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni hatırlatan dahili bedhahlarımız çoktur” diye konuştu. 

“Biz dost olan birçok ülke vardır, bunlar da yavaş yavaş ortaya çıkıyor” diyen Töre, “Gönülleri birleşenlere selam olsun, ne mutlu Türk’üm diyene” diyerek, konuşmasını tamamladı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TC Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu KKTC’de uygulanacak projeleri değerlendirdi:  Projeler KKTC’ye birçok alanda katkı sağlayacak

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0