DOLAR

32,6040$% 0.39

EURO

34,8160% 0.22

STERLİN

40,6111£% 0.03

GRAM ALTIN

2.501,95%0,72

ÇEYREK ALTIN

4.264,00%0,18

BİTCOİN

2105684฿%5.71465

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • DAÜ Fikri Mülkiyet Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi “Hellim/Halloumı Özelinde Coğrafi İşaret” semineri düzenledi

DAÜ Fikri Mülkiyet Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi “Hellim/Halloumı Özelinde Coğrafi İşaret” semineri düzenledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fikri Mülkiyet Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi (FİMAUM) tarafından “Hellim/Halloumi Özelinde Coğrafi İşaret” konulu seminer düzenlendi.

DAÜ FİMAUM ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) arasında 2 Mayıs tarihinde imzalanan iş birliği protokolünün ardından gerçekleştirilen bu ilk etkinlikte açılış konuşması DAÜ FİMAUM Başkanı Doç. Dr. Arzu Alibaba tarafından gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Alibaba, konuşmasında Doç. Dr. Hakan Bilgeç ve Yrd. Doç. Dr. Emine Koçano Rodoslu ile birlikte DAÜ FİMAUM’u mülkiyet haklarının uygulanmasını, yaygınlaştırılmasını ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla kurduklarını aktardı. Toplumun ilgili kesimlerinin, bu hakların neler olduğu, önemi ve korunması konusunda bilinçlendirilmesini de hedeflediklerini belirten Alibaba, böylece toplumda fikri ve sinai haklar kültürü oluşturulmasının ve geliştirilmesinin sağlanabileceğini kaydetti.

Açılış konuşmasının ardından KTSO Belgelendirme Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Kemal Öztürk coğrafi işaretin ne olduğu, türleri ve önemi hakkında bilgi verdi. Hellimin Avrupa Birliği nezdinde Menşe İsmi Korumalı Ürün (PDO) olarak tesciline ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. Seminer Sonunda Kemal Öztürk’e DAÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Bilgeç tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte katılımcılara hellim ve çörek ikramında bulunuldu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kıbrılı Türk atlet Buse Savaşkan, Polonya’da Türkiye adına yarıştığı yarışmada altın madalya kazandı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0