DOLAR

32,5757$% 0.28

EURO

34,7429% -0.08

STERLİN

40,5260£% -0.24

GRAM ALTIN

2.488,61%0,18

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,07

BİTCOİN

2053031฿%3.59711

a

“Finansal Okuryazarlık Projesi” protokolü imzalandı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği arasında “Hesabını Bilen Kıbrıs” başlığı altında “Finansal Okuryazarlık Projesi” protokolü imzalandı.

Lefkoşa Concorde Otel’de gerçekleştirilen imza töreninde, projenin lansmanı da yapıldı.

Protokolle, gençlerin finansal okur-yazarlık konusundaki farkındalık, bilinç ve yetkinliklerinin artırılması, gençlerin finansal okur-yazarlık eğitimleri aracılığı ilefinansal kavramları, anlamaları, kişisel mali yönetimlerini doğru yapabilmeleri, finansal ürün ve hizmetleri doğru kullanmalarının sağlanması ile gençlere yönelik sağlıklı bir finansal gelecek inşa edilmesinin desteklenmesiamaçlanıyor.

İmza törenimde konuşan, Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği Başkanı Olgun Önal, projeyi, finansal kararlar alırken yeterli düzeyde bilgi sahibi olmak amacıyla başlattıklarını ifade etti.

Finansal dolandırıcılık, mali kriz ve bunun gibi alanlarda bilgi sahibi olunması gerektiğini anlatan Önal, konuyla ilgili çeşitli faaliyetler de düzenleneceğini ve öğrencilerin öğretmenleri ile birlikte buralarda görev alacaklarını kaydetti ve proje ile Kıbrıs’ın hesabını bileceğini söyledi.

Ekonomi ve Enerji BakanıOlgun Amcaoğlu da“Hesabını Bilen Kıbrıs” başlığı altında yapılan projenin ülke için önemini vurgulayarak, hesabını bilmenin yönetilen makamlar için de önemli olduğunu vurguladı.

Amcaoğlu,hem enerjide hem de akaryakıttaki sıkıntıları aşabilmek için hesabını bilen bir Kıbrıs olması gerektiğine dikkat çekerek, akaryakıtta otomasyon sistemini devreye koyduklarını; elektrikteki arz güvenliğinin artık devletin eline geçmesi için adımlar atılması gerektiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Cavuşoğlu da Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği’nin girişiminden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, geleceğin sahibi olan çocukların finansal konularda bilgilendirilmesinin önemine değindi.
Çavuşoğlu, günümüzde hesabını bilen Kıbrıs olduğunu ve gelecek için yetiştirilen çocukların daha bilgili büyüyeceklerini anlatarak, “Okullar eğitimin sağlandığı en önemli kurumlardır. Protokolün imzalanması ile birlikte gelecek eğitim yılında ilkokul çağından başlayarak liseye kadar bu eğitimlerin verilmesine başlanacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise finansal bilgilere her yaşta ihtiyaç duyulduğunu ve öğrenilmesi gerektiğini söyledi.

Kendisinin de bir ekonomist olduğunu ifade eden Tatar, finansal konularda bilgi sahibi olunduğu zaman ülkenin de doğru kalkınacağını kaydetti.
Tatar, “KKTC’nin yapısına bakıldığında yatırımın arttığını görüyoruz.
Bizim yürüttüğümüz eşit egemen iki devlet siyasetimiz ve Anavatan Türkiye’nin de buna olan desteği ile ülkemizin güvenilirliği daha da artacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği Başkanı Olgun Önal tarafından protokol imzalandı.

Daha sonra da projenin sunumu gerçekleştirildi.

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakan Altuğra: Sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddet kabul edilemez

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0