DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİTCOİN

2077968฿%-1.31063

a

Girne bölgesi afet ve yangınlara hazırlıklı

İklim değişikliğiyle birlikte mevsimlerde yaşanan kaymalar nedeniyle ülkemizde de artık yoğun yağış ve sel riski ile kuraklık ve orman yangınları riskinin artık aynı anda yaşanmasına neden oluyor.

Girne Kaymakamı Sinan Güneş kış aylarına yönelik başlatılan ve devam eden çalışmalar hakkında BRT’ye açıklamalarda bulundu.

Sinan Güneş, “Riskli bölgelere müdahale ediyoruz. Bu konuda belediyelere önemli görevler düşüyor. Son 5-6 yılda bu konuda duyarlılık arttı. Dere yataklarında çalılmalar arttı. Bu sene bu konuda çok bütünlüklü bir çalıma yaptık ve riskli noktaların tamamına müdahale edildi” dedi.

Güneş, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın raporları ışığında, Belediyeler ilgili kurum kuruluşların katkılaryla, Girne İlçesi genelinde, toplam 7 buçuk -8 kilometrelik dere yatağında temizlik yapıldığını aktardı.

Girne Kaymakamı Sinan Güneş, dere yataklarının temiz kalması ve korunması konusunda vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü vurguladı.

Yaşanan kurak kış mevsimi ve iklim değişikliği nedeniyle yangınlara sürekli hazır olmak gerektiğini kaydeden Güneş, bu konudaki çalışmalara değindi.

Sinan Güneş, “Yangına müdahalede organizasyon eksikliği yok ancak en önemli sorun, müdahale eden araçların su boşalttıktan sonra yeniden su alacakları yerlerin uzakta olması nedeniyle yaşanıyor.+++ Su alınacak noktaları artırmak için bir projemiz var. Akdeniz’den Bahçeli’ye kadar 131 nokta belirledik. 131 noktada su alım yeri oluşturacağız. Şu ana kadar 70 nokta aktif hale geldi” şeklinde konuştu.

Girne Kaymakamı, bunun yanında, ana su şebekelerine de gerekli aparatları ekleyerek, yangına müdahale eden araçların bu noktalardan da su almasının sağlanacağını dile getirdi.

Güneş, yangın önlemleri konusunda yüksek ve alçak gerilim hatlarında risk oluşturan unsurların ortadan kaldırılması için ciddi çalışmalar yapıldığını da söyledi.

Girne Kaymakamı Güneş konuya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Ağaç dallarının alçak gerilim elektrik iletim hattına girdiği birçok yerde bunlara müdahale ediliyor. Kritik noktalar tespit edildi. Çatalköy-Alsancak, Dikmen Boğaz Dağyolu Taşkent bölgelerinde ciddi oranda temizlik yapıldı.

Diğer yandan yüksek gerilim hatlarının bulunduğu noktalarda direklere ulaşım yollarının kapalı odluğunu öğrendik. Karayollarından da destek alarak kapsamlı bir temizlik yapıldı. İlçe sınırlarında kalan Teknecik Geçitköy hattı, Teknecik Lefkoşa hattı tamamlandı, yüksek gerilim hatlarına ulaşım yolları tamamen açıldı.” BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Denizlerimizde ‘Voppa’ bereketi yaşanıyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0