DOLAR

32,3313$% 0.24

EURO

35,0226% -0.31

STERLİN

40,8669£% -0.37

GRAM ALTIN

2.294,45%0,76

ÇEYREK ALTIN

3.956,00%-0,58

BİTCOİN

2284334฿%0.80508

a

Google’ın gizli projesi ortaya çıktı! Yazılımcılar işsiz kalabilir

Son zamanlarda üzerinde en çok konuşulan konulardan biri yapay zeka. Gün geçtikçe kendi alanını aşarak günlük hayatın bir parçası haline gelmeye başlayan yapay zeka, büyük şirketlerin de başvurduğu bir teknoloji haline geliyor. Bu şirketlerden biri de Google oldu. Ortaya çıkan bilgilere göre Google, gizli bir yapay zeka projesi gerçekleştirecek.

Google yapay zeka projesinin adı ‘Pitchfork‘ olarak yer alıyor

Yapay zekanın günümüzde daha geniş alanlara yayılmasıyla birlikte Google da bu teknoloji için bazı adımlar atmış gibi duruyor. Google’ın çatı şirketi olan Alphabet, geliştirdiği bir projeyle karşımıza çıktı. Bu proje ise yazılımcıları işsiz bıraktıracak gibi duruyor.

Google'ın gizli projesi ortaya çıktı! Yazılımcılar işsiz kalabilir

İddialara göre Google Labs tarafından geliştirilen bu proje, yapay zekanın kendi kendine istenilen kodu yazması ve sorunlu olan kodları düzeltilmesi için eğitiliyor. Daha öncelerinde yapay zekanın resim yaptığı ya da haber yazdığı haberleri yer aldı. Ancak kendi kendine kod yazan yapay zeka fikri yeni bir şekilde karşımıza çıkıyor.


Google Mesajlar’dan sevilen iOS özelliği geliyor

Google Mesajlar’dan sevilen iOS özelliği geliyor

Google Mesajlar için emoji seçenekleri genişliyor! Kullanıcılar artık istediği emojiyle mesajlara tepki verecek.

Haberlere göre Google yapay zeka projesi başarılı olduğu takdirde şirket, öncelikli olarak yazılımcıları işinden edebilir. Ayrıca projenin kod adının ‘Pitchfork‘ olduğu iddia ediliyor. Projenin amacı ise makine öğrenimini kullanarak yapay zekanın kendi kendine kod yazmasını sağlamak.

Konuya ilişkin bir Google sözcüsü ise açıklama yaptı. “Pitchfork ekibi, geliştiricilere yardımcı olacak farklı kullanım durularını keşfetmek için şirketin araştırma ekibiyle yakın bir şekilde çalışıyor.” Ayrıca sözcü, bu projenin asıl amacının yeni bir araç oluşturmak olduğunu da belirtiyor.

Google'ın gizli projesi ortaya çıktı! Yazılımcılar işsiz kalabilir

Bu proje, önce Python programlama dilinin kod tabanını insan olmadan yeri sürümlere güncellemek için yapıldı. Ancak zamanla bu hedef de değişti. Google’ın Pitchfork projesi üzerinde çalıştıklarını kabul etmesi ve şirket çalışanlarının da bu iddiaları onaylaması, yakın zamanda yapay zekanın yazılım işini devralacağını gösteriyor. Şirkette yazılımcı çalışanların işten çıkarılıp çıkarılamayacağı hakkında kesin bir bilgi yok.

Peki, Google yapay zeka projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0