DOLAR

32,3678$% 0.15

EURO

34,9806% -0.31

STERLİN

40,9646£% 0.18

GRAM ALTIN

2.324,17%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.963,00%-0,72

BİTCOİN

2281291฿%0.78565

a

Günde 2.500.000 kişinin ziyaret ettiği mağaza neresi?

Dijital dönüşümün en yüksek seviyede olduğu ve günde 2.500.000 kişinin ziyaret ettiği mağaza olan FLO’nun IT ekibiyle bir araya geldik.

Günde 2.500.000 kişinin ziyaret ettiği mağaza neresi?

YouTube video

SDNShiftdelete.net

1960 yılında Ahmet Ziylan tarafından küçük bir atölyede temelleri atılan FLO Mağazacılık, doğrudan 14 binin üzerinde, dolaylı olarak da 30 binden fazla kişiye istihdam sağlarken, yılda 55 milyon çiftten fazla ayakkabı satışı gerçekleştiriyor.

FLO içinde bulunduğu dijital dönüşüm sürecinde operasyonlarını sistematik bir şekilde dönüştürürken müşterilerin talep ve ihtiyaçlarını da dikkate alıyor. Teknolojiyi işlerinin odağına konumlandıran FLO, dijital dönüşüm yolculuğunda omni-channel bir yaklaşımla online ve offline kanallar arasındaki duvarları kaldırdığı FLO Asist uygulaması ile müşterilerine yeni nesil bir alışveriş deneyimi sunmaya başladı.

FLO Asist içerisinde bulunan Ayağında Gör, Kolay Mağaza ve FLO Plus uygulamalarıyla perakende sektörünün dinamiklerini göz önünde bulundurarak sektöre öncülük ediyor. Mağaza ve online kanallarını birbirine entegre ederek müşterisini en iyi anlayan, kolay, keyifli yeni nesil bir alışveriş deneyimi sunan bu projeyi FLO’nun IT ekibinden dinledik.

Şirketin içinde bulunduğu Dijital Dönüşüm, aslında birçok operasyon basamağının kolay ve dijital bir işleyen sisteme dönüştürüldüğünü gösteriyor. 2020 yılı başında devreye alınan CDP (Customer Data Platform) projesi ile verileri temizlenmiş ve tekilleştirilmiş bir müşteri veri tabanı oluşturulmuş.

FLO Ayağında Gör ve FLO Assist gibi müşterilerin fiziki bir mağazaya gitmeden AR ile kendi üzerinde almak istediği ürünü deneyebildiği ve ürün önerisi yapabildiği çözümler sunan FLO, bu sayede dijital anlamda hem müşteri deneyimi hem de şirket hedefi doğrultusunda avantajlı.

FLO, müşterilerini yepyeni bir alışveriş deneyimi yaşamaya çağırıyor. Dijital kahramanı FLO Assist’le alışverişte dönüşüm başlatan FLO, online ve offline kanallar arasındaki duvarları yıkarak müşterilerine omni-channel bir ekosistemde sunduğu yenilik ve fırsatları bu sayede genişledi.

Birçok ödül alan bu Big Data projesi dışında FLO Dijital Dönüşüm içerisinde FLO Run, Ar-Ge faaliyetleri ve FLO Wise (yapay zeka) geliştirmeleri de yer alıyor.

Burada en dikkat çekici noktalardan biri olan yapay zeka, müşterilerin mağazaya getirdiği hasarlı ürünlerin anlık olarak geçmiş iade bilgileri, özellikleri, hasar tipi, mevsim koşullarına dayanan analiz, üretici tarafındaki kalite geçmişi ve benzer iade istatistikleri gibi birçok veri anında mağaza personelinin erişimine sunulabiliyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0