DOLAR

32,3416$% 0.24

EURO

35,1676% 0.01

STERLİN

41,1401£% 0.2

GRAM ALTIN

2.304,56%1,23

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%0,02

BİTCOİN

2293032฿%2.70394

a

Güzelyurt Özgürlük İlkokulu öğrencileri Meclis’i ziyaret etti

Güzelyurt Özgürlük İlkokulu’ndan toplam 75 öğrenci, 10 öğretmen eşliğinde Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nu ziyaret etti.

Ziyarette, Cengiz Ratip Kütüphanesinde öğrencilere bilgiler verilirken, daha sonra Genel Kurul salonuna geçildi ve burada öğrencilere Meclis Yasama Kararlar ve Tutanaklar Müdürü Pembe İnanç Unan Ersöz tarafından Meclis’in işleyişi anlatıldı.

Genel Kurul salonunda daha sonra öğrenciler tarafından Andımız hep bir ağızdan okunurken ,Benim İki Bayrağım Var şiiri ve Mücahitler Marşı da seslendirildi. Ayrıca bir öğrenci tarafından da Mağusa Limanı Türküsü okundu.

Salonda öğrenciler ile bir araya gelen ve onlara hitap eden Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler başaracaktır” sözünü örnek vererek konuşmasına başladı ve “Atalarımızı, tarihimizi unutmamalıyız” dedi.

Töre, tarihi bilmezsek tarih tekerrür eder ve Kıbrıs Türk halkı olarak zor durumlara düşeriz ifadelerini kullandı.

Bu topraklarda büyük mücadeleler olduğunu ve nice şehitler verildiğini ifade eden Töre hazırlanan program için okul müdürü, öğretmenler ve öğrencileri tebrik etti.

“Milli varlığımız her şeyden önemlidir” diyen Meclis Başkanı Töre, Cumhuriyet Meclisi’nde okunan yeminden örnek verdi, okunan yemine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

KKTC bizim için en yüksek değerdir” diyen Töre, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet en büyük eserimizdir, Cumhuriyet en büyük ” sözlerine atıfta bulunarak KKTC’de ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde Cumhuriyet bayramını kutladıklarını söyledi.

Töre ulusal mücadeleden sonra cumhuriyet en büyük bayramdır sözlerini kullanarak “Onu coşku ile her yıl kutluyoruz ve ona sahip çıkıyoruz” dedi.

“Sizleri buralarda görmekten dolayı gururluyuz” diyen Meclis Balkanı Töre, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve biz bundan asla vazgeçmeyiz” ifadelerini kullandı, öğrencilere okul hayatlarında başarılar diledi.

Başkan Töre ayrıca, KKTC genelinde birinci olan okulun atletizm ve futbol takımlarına Meclis anı madalyası verdi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0