DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİTCOİN

2080283฿%-0.91818

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Güzelyurt’ta biri yerli olmak üzere 5 farklı çeşit yer fıstığı ekimi yapıldı

Güzelyurt’ta biri yerli olmak üzere 5 farklı çeşit yer fıstığı ekimi yapıldı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından Türkiye Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yer fıstığı adaptasyon deneme çalışmaları çerçevesinde Güzelyurt’ta biri yerli olmak üzere 5 farklı çeşit yer fıstığı ekimi gerçekleştirildi.

Çalışmaları yerinden inceleyen Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, BRT’ye yaptığı açıklamada Bakanlık olarak ülkede yetiştirilebilen ancak ithal edilen nohut, susam ve yer fıstığı gibi ürünlerin üreticilere sağlanacak yüzde 50 hibe ile yeniden üretilebilmesi için çalışmalar başlattığını hatırlatarak, amaçlarının ülkede bu ürünlerin yeniden üretilmesi olduğunu söyledi.

Bakan Oğuz, çeşitli nedenlerle artık üretilmeyen ürünleri yeniden canlandırmak için Türkiye Cumhuriyeti TAGEM işbirliğiyle projeler ürettiklerine işaret ederek, bu çerçevede Güzelyurt’ta 5 çeşit yer fıstığı adaptasyon uygulaması için ekim yaptıklarını anlattı.

Çalışmalar sonucunda hasat süresi, verimliliği ve maliyetle ilgili oluşturulacak verileri üreticilerle paylaşacaklarını kaydeden Bakan Oğuz, yerli üretime önem verdiklerinin altını çizdi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da, tarım şehri Güzelyurt’ta bu tür çalışmalara destek verdiklerini ifade ederek, üreten toplum yaratıp ülkenin gelişime katkı sağlamayı ve Güzelyurt’ta üretimin sürekliliğini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Bekir Şimşek ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Cem Karaca da projenin başarılı sonuçlar verip hayırlı olmasını dilediler.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu’na bağışlar sürüyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0