DOLAR

32,5081$% 0.29

EURO

34,5937% 0.24

STERLİN

40,4185£% 0.11

GRAM ALTIN

2.494,24%0,46

ÇEYREK ALTIN

4.269,00%1,19

BİTCOİN

2012125฿%-4.33868

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, yeni geçiş kapılarının açılması için eylem düzenledi

İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, yeni geçiş kapılarının açılması için eylem düzenledi

İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, Lefkoşa’da BM kontrolündeki Ledra Palace Otel karşısında yer alan Dayanışma Evi önünde, “Yeni kapıların açılması, adanın birleştirilmesi, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin arttırılması” talebiyle eylem gerçekleştirdi.

Eyleme katılan Kıbrıslı Türk örgütler Lokmacı kapısında toplanarak “Yeni Yollar Açıyoruz, Kıbrıs’ı Birleştiriyoruz” yazılı pankart taşıyarak, Dayanışma Evi’ne yürüdü.

Aynı saatlerde eyleme destek veren Rum örgütler de Ledra Caddesi’nde buluşarak, aynı pankartla Dayanışma Evi’ne yürüyüşe geçti.

Dayanışma Evi önünde Türkçe ve Rumca basın açıklamaları yapıldı.

İki Toplumlu Barış İnisiyatifi adına Türkçe konuşmayı yapan Ahmet Derya, ilk geçiş noktasının açılmasından 20 yıl sonra, dikenli tellerin ikiye böldüğü Kıbrıs’ta, geçiş noktalarının önemine vurgu yaptı.

Derya, Lefkoşa’da, Luricina’da ve Erenköy bölgeleri ile diğer bölgelerde de yayalar ve araçlar için yeni geçiş noktaları açılması gerektiğini söyledi.

110’dan fazla örgütün bu eyleme ilişkin ortak bildiriye imza attığını da kaydeden Derya, bu talebin her iki taraf için ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

Derya, Kıbrıs sorununun çözümünün, siyasi eşitliğe dayalı, iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon çerçevesinde yeniden birleşmeyle mümkün olabileceğini de ifade ederek, temas, ortak mücadele ve faaliyetin şart olduğunu vurguladı.

Sonrasında barikatların açılmamasından etkilenen bölgelerden iki genç, yaşanan sıkıntıları dile getirdikleri birer konuşma yaptılar.

Luricina bölgesinden Türk tarafı adına konuşmayı İsmail Özyol gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart’ın etkinliğe destek belirttiği vurgulanırken, İki Toplumlu Barış İnisiyatifi adına hazırlanan mektup etkinliğe gelen BM temsilcisine teslim edildi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0