DOLAR

32,5069$% 0.08

EURO

34,8672% 0.26

STERLİN

40,7699£% 0.47

GRAM ALTIN

2.476,64%0,60

ÇEYREK ALTIN

4.237,00%0,67

BİTCOİN

฿%

a

İpekyol/Ayaydın: Kurun sabit kalması ihracatta baskıyı artırdı

İpekyol Genel Müdürü Uğur Ayaydın, yerli satışlarda bir-iki aydır bir yavaşlama hissettiklerini söyledi.

Bloomberg HT’de Üst Düzey programına katılan Ayaydın, İpekyol ve perakende sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

2022’nin perakende sektörü için iyi bir yıl olduğunu belirten Ayaydın, “İlk 6 ayda biraz yavaşlamıştık ama Haziran ayı ile beraber ikinci yarı yıldan bugüne kadar gayet iyi geldik. Yaz aylarında turizmin de sektöre çok olumlu bir yansıması oldu ve toplam yıl içindeki yabancı satış oranımız yüzde 35’ler seviyesine geldi. Doğruyu söylemek gerekirse satışlarda 1-2 aydır yerli tarafta bir yavaşlama hissediyoruz. Önümüzdeki yıl seçim dönemine kadar talebin güçlü seyredeceğini öngörüyoruz” dedi.

“Son dönemlerde sıkıntı yarattı”

Ortadoğu tarafındaki mağazalarda bu yıl bir büyüme yaşamadıklarını, çünkü pandemiden sonra herkesin seyahat ettiğini ve oradakilerin de daha çok Avrupa’ya seyahat ettiğini belirten Ayaydın, “Avrupa’daki talep daralmasını da burada ciddi şekilde hissediyoruz. Bunun yanında maalesef fiyat tarafında Türkiye’deki ihracatçı firmaların sıkıntı yaşadığını görüyoruz. Hem kur tarafında paritesinin bu kadar düşük olmasından dolayı ihracatçı firmalar ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Son dönemlerde de döviz kurunun burada sabit kalması ve enerji maliyetlerinin ciddi şekilde artması da hazırgiyimin ihracat tarafında maliyet baskısını artırdı. Bütün bu etkenler son dönemlerde ihracat tarafını sıkıntıya soktu diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Rusya’ya altı mağaza açma planı

Yurtdışında halihazırda 12 Ülkede faaliyet gösterdiklerini belirten Ayaydın, “Şu anda da görüştüğümüz Rusya tarafında bir antlaşma imzaladık ve önümüzdeki sene yaklaşık altı tane mağaza açıyor olacağız. Mısır ile de bir antlaşma imzaladık önümüzdeki sene orada da üç tane mağaza açacağız” dedi.

Ayaydın, ihracatın ciro içindeki payını yüzde 30’lar civarına çıkarmayı, üretim kapasitesini de ikiye katlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0