DOLAR

32,5869$% 0.33

EURO

34,7210% -0.15

STERLİN

40,4888£% -0.33

GRAM ALTIN

2.521,33%1,50

ÇEYREK ALTIN

4.305,00%1,29

BİTCOİN

1990198฿%-0.66148

a

K.T. Dayanışma Platformu basın toplantısı düzenledi

Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu, Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında platformun çalışmalarını değerlendirdi.

Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Kıbrıs Türk Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, basın toplantısının KT Dayanışma Platformu’nun 2 buçuk ay içinde yapmış olduğu faaliyetlerin ne aşamada olduğu ve yapılması gerekenleri şeffaf bir şekilde sunmak için düzenlendiğini belirtti.

Kavuklu 100 adet 2+1 konteynerin tamamlandığını, 400 adet 42 metrekare konteyner evin 300 tanesininise tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi.

Evlerin 300 adetinin İskenderun’da olduğunu bir kısmının Rauf Raif Denktaş Parkı’nda beklediğini ifade eden Kavuklu, 100’e yakın konteynerin de Gazimağusa Limanı’nda beklemekte olduğunu kaydetti. Ekiplerin Ramazan Bayramı dahil olmak üzere geceleri de çalıştığını belirten Kavuklu, “onlara büyük bir millet borcumuz vardır” diye konuştu.

Kavuklu,ilk kez bu kadar çok sayıda örgütün dayanışma halinde çalıştığına dikkati çekerek, ekiplerin hiçbir çatışma gözetmeden birlik halinde çalışmaları yürüttüklerini anlattı. Yapılan çalışmaların sanayi kapasitesini de ortaya koyduğunu ifade eden Kavuklu, yaşanan bu olayların tek başına kalınması halinde, Kıbrıs Türklerine yerli üretimin şart olduğunu, ekonomik ve soysal olarak varolabilmek için üretimin önemini gösterdiğini vurguladı.
Bugüne kadar 34 milyon Türk Lirası toplandığını kaydeden Kavuklu, kullanılan tüm ürünlerin KKTC iç piyasasından temin edildiğini de belirtti. Kavuklu, iki bankaya ait hesaplarda 11 milyon TL olduğunu da söyledi. Az parayla çok işler başardık diyen Kavuklu, halkın içinin rahat olmasını istedi.

Kavuklu, Kıbrıs Türkünün göçün ne demek olduğunu çok iyi bildiğini ve bu bölgelerde olanların üretim yapabilmesi için depremzedelere uygun görülen yerde üretim yeri açılmasının önemine işaret etti. Kavuklu, bu köyü yapıp orada bırakmayacağız geliştireceğiz dedi.

K.T. Sanayi Odası Başkanı Kamacıoğlu Dünya Basın Günü’nü kutlayarak sözlerine başladı.
Yapılan çalışmaları “Kıbrıs için üretimin zaferi” olarak nitelendiren Kamacıoğlu, “Biz bunu biliyorduk ancak bunu herkese gösterdik emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu

Dayanışma Platformu Koordinatörü Erçin Tekakpınar da Kıbrıs Türkünün deprem sonrası duyarsız kalamayacağına işaret ederek, elden geldiğince birşeyler yapılacak olduğunu ve yapılan bu projenin çok anlamlı olduğunu vurguladı.

Tekakpınar, yaşanan felaketin ardından Kıbrıs Türkünün en önemli ihtiyaç olan barınma ihtiyacını gidermek adına çok güzel bir eylem içinde olduğunu söyledi.

Konteyner yaşam evi üreten bir büyük, birkaç tane büyük firma olduğunu kaydeden Tekakpınar, büyük firmanın bir yılda maksimum 500 adet üretim yapabildiğini ancak oluşturulan dayanışma ile 2 buçuk aylık sürede, 400 tamamen bitmiş 100 adet de yüzde 85’i bitmiş yaşam evi yapıldığını, bu açıdan herkese teşekkürü bir borç bildiğini söyledi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

I. Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünler Fuarı yarın başlıyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0