DOLAR

32,5218$% 0.19

EURO

34,5949% 0.09

STERLİN

40,4514£% 0.18

GRAM ALTIN

2.492,76%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.265,00%0,05

BİTCOİN

2071375฿%0.74368

a

Karşınızda yılın en çok kaybeden milyarderleri!

Dünyada yaşanan en ufak bir olay bile ekonomide dalgalanmalar yaratabiliyor. Bu iniş çıkışlardan şirketler nasıl etkileniyorlarsa, iş insanları da aynı şekilde etkileniyorlar. İşte karşınızda en çok para kaybeden milyarderler.

En çok para kaybeden milyarderler: Birinci sırada Elon Musk var!

Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli şirketleri Tesla ve SpaceX ile tanıdığımız Elon Musk listenin birinci sırasında. Twitter satın alımı ve yaptığı olaylar ile gündemden düşmeyen CEO, alım işlemi için 44 milyar dolar harcamıştı.

CEO elon musk

Elon Musk’ın toplamda 100 milyar dolar keybettiğini görüyoruz. Buna rağmen ünlü CEO, dünyanın en zengin insanı unvanını koruyor.


Elon Musk’ın Twitter eğlencesi kısa sürebilir! İnceleme başlatıldı

Elon Musk’ın Twitter eğlencesi kısa sürebilir! İnceleme başlatıldı

Elon Musk’ın Twitter yönetim şekli Almanya’da inceleniyor. Ülkenin yasalarını çiğneyen Musk’ın Almanya’daki geleceği belirsiz.

İkinci sırada Mark Zuckerberg var

Meta’nın (Facebook) kurucusu, bilgisayar programcısı ve iş insanı Mark Zuckerberg’in 83,5 milyar dolar zararı bulunuyor. Şu andaki serveti 42 milyar dolar olan Zuckerberg, Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre dünyanın en zengin insanları arasından yirmi yedinci.

Changpeng Zhao’nun kaybı 81,9 milyar dolar

Dünyanın en büyük işlem hacmine sahip kripto para borsası olan Binance’nin CEO’su toplam 81,9 milyar dolar kayıp ile üçüncü sırada. Kripto para piyasasının dalgalanmasından dolayı ciddi anlamda zarara uğrayan Zhao, dünyanın en zengin 112’nci insanı.

Dördüncü sırada Jeff Bezos bulunuyor

Ticaret devi Amazon ile tanıdığımız Zeff Bezos ise 76,7 milyar dolar ile dördüncü sırada bulunuyor. Buna rağmen Bezos, 116 milyar dolar ile dünyanın en zengin dördüncü insanı.

Larry Page 39,7 milyar dolar kaybetti

Google’ın kurucu ortaklarından olan Larry Page listenin beşinci sırasında. Page, 39,7 milyar dolar kaybı ve 88,7 milyar dolar anlık serveti ile dünyanın en zengin insanları arasında sekizinci sırada.

Sergey Brin de listede

Google’nın bir diğer kurucu ortağı olan Sergey Brin de listenin altıncı sırasında yerini alıyor. Brin’in 38,6 milyar dolar kaybına rağmen 84,9 milyar dolar güncel serveti bulunmakta. Ünlü iş insanı aynı zamanda dünyanın en zengin on birinci insanı.

Mackenzie Scott’un da 34,9 milyar dolar kaybı var

Roman yazarı Mackenzie Scott listenin yedinci sırasında yerini alıyor. Servetinden 34,9 milyar kaybeden Scott’un güncel serveti ise 21,4 milyar dolar. Jeff Bezos’un eski eşi olan Mackenzie Scott dünyanın en zengin altmış ikinci insanı.

Bill Gates ise sekizinci sırada yer alıyor

Microsoft ile tanıdığımız Bill Gates’in serveti ise 25,3 milyar dolar eridi. Güncel olarak 112,8 milyar dolar serveti bulunan iş insanı, dünyanın kişisel serveti en yüksek beşinci insanı.

Dokuzuncu sırada Phil Knight’ı görüyoruz

Nike ve Laika ile bildiğimiz Phil Knight bu yıl servetinden 22,5 milyar dolar kaybetti. Dünyanın en zengin yirmi dokuzuncu insanı olan Knight’ın güncel serveti ise 39,8 milyar dolar.

Son sırada Robin Zeng Yuqun bulunuyor

Contemporary Amperex Technolog’nin kurucusu Zeng Yuqun ise 22,5 milyar dolar kayıp ile listenin son sırasında. Milyarderler listesinde otuz altıncı sırada olan Yuqun’un gün serveti ise 30,7 milyar.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0