DOLAR

32,3263$% 0.22

EURO

35,0920% -0.14

STERLİN

40,9855£% -0.11

GRAM ALTIN

2.282,26%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.955,00%-0,48

BİTCOİN

฿%

a

“Kenti Birlikte Hatırlamak- Mağusalılarla Buluşma” etkinliği düzenlendi

Mağusa Kent Müzesi Derneği 8-9 Nisan tarihlerinde gerçekleştirdikleri workshop etkinliklerinin ikinci aşaması olarak Bandabulya’da Mağusalılar Buluşması adı altında bir araya geldi.

Etkinlikte Mağusa Kent Müzesi Derneği Başkanı Uğur Ulaş Dağlı tarafından Mağusalı davetlilere yapılan workshop sayesinde kentin sosyal,ekonomik ve ekonomik anlamdaki kırılma noktalarının ortaya çıkarılma çalışmaları anlatıldı.

Dağlı workshop’da geçmiş yüzyıllardan başlayarak 6 Şubat’ta yaşanan depremle birlikte kentte yaşanan kırılmayı da içine alarak, kente iz bırakmış kişiler, olaylar ve mekanlar başlığı altında ilerlediklerini ve sonunda herkesin hatırladığı bir kişi,olay ve mekanın var olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Bu çerçevede kentin sosyal,ekonomik ve fiziksel anlamdaki kırılma noktalarının belirlendiğini ifade eden Dağlı, bu noktadan sonra da kente daha fazla neler yapabiliriz ? Sorusunun tartışıldığını belirtti.

Farklı dönemlerde yaşanan olayların anlatılıp, kenti etkileyen faktörleri tespit ettiklerini de söyleyen Dağlı, bunlara örnekler vererek; bunları: Namık Kemal Lisesi ve Mağusa Türk Gücü’nün kurulması, Baykal Hendek Tünelinin yapımı, Yeşilada Feribotunun seferlere başlaması, Hendek Panayırlarının başlaması, Maraş’ın Doğu Akdeniz’in turizm merkezi haline gelmesi, Turistik ve Ticari Limanın gelişmesi, Suriçi’nde bavul ticaretinin başlaması, Portakal bahçelerinin kuruması, Sosyal Konutların Yapılıp, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin kurulması olarak sıraladı .

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0