DOLAR

32,3161$% 0.19

EURO

35,1605% 0.06

STERLİN

41,1031£% 0.18

GRAM ALTIN

2.292,74%0,68

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%-0,62

BİTCOİN

2289526฿%1.03463

a

KKTC, 25 Haziran Pazar günü sandık başına gidecek

Ülkemiz Milletvekilliği ve Yerel Kuruluş Organları Ara Seçimlerine hazırlanıyor…

Seçim yasakları dün başladı.

Seçim takvimine göre seçim propagandası 24 Haziran Cumartesi günü son bulacak ve 25 Haziran Pazar günü sandık başına gidilecek…

Yüksek Seçim Kurulu’nun takvimine göre, 25 Haziran tarihinde yapılacak “Milletvekilliği ve Yerel Kuruluş Organları Ara Seçimleri”nin başlangıç günü olan dün seçim yasakları da başladı.
YSK’nın duyurduğu seçim yasakları uyarınca her türlü yurttaşlığa kabul işlemleri durdurulacak; bazı istisnalar hariç kamu bütçesinden ödenen iş yerlerinde münhal ilan edilemeyecek, atama yapılamayacak, her türlü terfiye ilişkin sınav, barem ayarlaması ve ilçeler arası görev yeri değiştirme işlemleri durdurulacak.

Adaylar, herhangi bir spor kulübü, dernek, hayır kurumu ve benzeri yerlere her ne ad altında olursa olsun herhangi bir maddi katkıda bulunamayacaklar.

Seçim yasakları sürecinde T izni, akaryakıt istasyonu açma izni ve tabanca taşıma ve/veya tasarruf izni verilemeyecek; YSK’nın izniyle açılacak zorunlu ihaleler dışındaki ihaleler açılamayacak.

Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanları yurt içinde yapacakları gezileri makam arabaları ve resmi hizmet araçları ile yapamayacaklar. Her ne amaçla olursa olsun yapacakları gezilerde, protokol gereği olan karşılama ve uğurlamalarla törenler yapılamayacak ve resmi ziyafet verilemeyecek. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar, seçim ile ilgili faaliyetlerinde ve konuşmalarında 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası kuralları ile bağlı olacaklar.

Yine yasaya göre, seçim sonuçları ilan edilinceye kadarki sürede Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanları ile adayların yurt içinde yapacakları gezilere hiçbir kamu görevlisi katılamayacak.

Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimi uyarınca Siyasal partilerin adaylarını saptamasının son gününün 29 Mayıs Pazartesi, adaylık için başvurma gününün ise 31 Mayıs Çarşamba olduğıunu duyurdu….

Takvime göre, 1 Haziran Perşembe günü adaylar Yüksek Seçim Kurulu ve İlçe Seçim Kurulları tarafından geçici ilan edilecek; 4 Haziran Pazar günü ise adaylar kesinleşerek Yüksek Seçim Kurulu ve İlçe Seçim Kurulları tarafından ilan edilecek…

Takvime göre seçim propagandası 24 Haziran Cumartesi günü son bulacak ve 25 Haziran Pazar günü seçmen sandık başına gidecek.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0