DOLAR

32,3431$% 0.28

EURO

35,1084% -0.09

STERLİN

40,8361£% -0.44

GRAM ALTIN

2.310,98%1,48

ÇEYREK ALTIN

3.976,00%0,24

BİTCOİN

2294658฿%3.71159

a

KKTC’ye eğitim materyalleri taşıyan 14 tır Ankara’dan yola çıktı

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne eğitim materyalleri gönderildi…

Türkiye – KuzeyKıbrısTürkCumhuriyeti El Ele Daha İleriye” projesi kapsamında gönderilen eğitim materyallerini taşıyan 14 tır törenle Ankara’dan yola çıktı.

Eğitim materyallerini uğurlama töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, her alanda Kıbrıs Türkü’nün yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurguladı.

“Türkiye – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti El Ele Daha İleriye” projesi kapsamında KKTC’ye gönderilecek eğitim materyallerini taşıyan 14 tır törenle Ankara’dan yola çıktı.

Ankara’daki Ders Aletleri Yapım Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve KKTC‘nin Türkiye Büyükelçisi İsmet Korukoğlu katıldı.

Törende konuşan Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, son dönemde yapılan görüşmelerin devamı niteliğinde olan söz konusu projenin içinde bulunmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

KKTC‘yi kalkındırmak hepimizin görevidir. Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bugün de elinde neleri varsa KKTC‘ye vermektedir.” diyen Çavuşoğlu; KKTC Eğitim Bakanlığı olarak sağlıklı, güçlü ve Türkiye Cumhuriyeti ile gönülleri bir nesiller yetiştirmek için mücadele verdiklerini kaydetti.

Çavuşoğlu, proje için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de geçtiğimiz hafta gerçekleşen KKTC ziyaretine işaret ederek, “KKTC‘nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti için anlamını izah etmeye gerek yok. KKTC‘deki değerli yavrularımızın daha nitelikli bir şekilde eğitim alabilmeleri için Bakanlık olarak her adımı atmaya hazırız” dedi.

Özer “KKTC ziyaretimizde KKTC‘deki tüm okulların ihtiyaçlarını karşılamak için söz verdik. Öncelikle söz verdiğimiz her şeyi bugün 14 tırla uğurluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay, KKTC‘nin ihtiyaçlarını karşılamamızda her zaman yardımcı oldular. Kendilerine müteşekkiriz, tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.”

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sağlıktan ulaştırma ve altyapıya, enerjiden tarıma kadar her alanda Kıbrıs Türkü’nün yanında olduklarını ve olmaya devam ettiklerini söyledi.

Eğitim alanında da ekonomik ve kalkınma işbirliği çerçevesinde ve Sivil Toplum Örgütleri arasındaki dayanışma yoluyla karşılıklı işbirliklerinin sürdüğüne dikkati çeken Oktay, eğitim altyapısının iyileştirilmesinden öğretmen kadrosunun güçlendirilmesine, yeni yöntemlerin uygulamaya konulmasından öğrenci yeteneklerinin geliştirilmesine kadar birçok alanda çalışmalar yürütüldüğünü aktardı.

Oktay, Kıbrıs Türk Devleti’nin kalkınma mücadelesinde eğitimin kritik öneminin farkında olduklarının altını çizerek, “Kuzey Kıbrıs’ın geleceği, aslında ‘Kuzey’ demek de istemiyoruz artık, Kıbrıs Türk Devleti’nin geleceği, bugün eğitim çağında olan çocuklarımız, gençlerimizdir. Kıbrıs Türkü gençlerimizin nitelikli olması, kaliteli eğitim alması, bilimde, sanatta, kültürde, sporda gelişmesi son derece önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Okuyan, araştıran, sorgulayan, katma değer üreten aynı zamanda ahlaklı ve erdemli gençler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Oktay, “Onlara ne kadar eğilir, analitik ve bilimsel gelişimlerinin yanında milli manevi yönlerden de onları ne kadar güçlendirirsek, KKTC‘nin yarınları o kadar aydınlık olacaktır.” diye konuştu.

KKTC‘de mevcut eğitim yapısına bakıldığında öğretmenlerin mesleki gelişimi ile müfredattaki eksiklik ve çarpıklıkların öne çıktığını dile getiren Oktay, bunların yanı sıra KKTC‘de diğer pek çok alanda olduğu gibi eğitim alanında da yapısal reforma ihtiyaç olduğunu ama arzu edilen seviyede mesafe alınamadığının da bir gerçek olduğu kaydetti.

Oktay, eğitim konusu ihmal edildiği takdirde bedelinin çok ağır ve yıkıcı olabileceğine işaret ederek, Kuzey Kıbrıs’ta bilgiyle kuşanmış, teknolojiyle donanmış nesiller için Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmakta kararlı olduklarını vurguladı.

Bu çerçevede, okul öncesi eğitimden başlayarak, eğitim ve öğretimin her kademesinde, Kıbrıs Türkü’nün nitelikli eğitime erişmesi için destek verdiklerini söyleyen Oktay, Kıbrıs Türk Devleti Milli Eğitim Bakanlığıyla Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı mesleki eğitimden hayat boyu öğrenmeye farklı birimleri arasında sıkı eş güdüm ve tecrübe paylaşımının devam ettiğine dikkati çekti.

Oktay, gönderilen eğitim materyali desteklerinin de Türkiye-Kıbrıs Türk Devleti eğitim işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu ifade etti.

Fuat Oktay “Kıbrıs Türkü’ne uğurlayacağımız 14 tırın içinde okul öncesi eğitim setlerinden akıllı tahtalara, mesleki eğitim donanım sistemlerinden yardımcı kitaplara binlerce eser ve materyal bulunuyor. Ama asıl önemlisi bu tırlar, milletimizle Kıbrıs Türkü’nün gönül birlikteliğini, kültür birliğini ve ses bayrağımız Türkçeyi taşımaktadır. Ülkemizin desteğiyle Kuzey Kıbrıs’ta yükselen hastaneler, yollar, tarım tesisleri gibi Türkiye’nin milli davasına olan inancını sembolize etmektedir aynı zamanda. Biz altılı masadakilerin yaptığı gibi Kıbrıs Türkü’nü bir kıyıya köşeye koyup, ikiyüzlü uluslararası toplumun gözlüğünden bakacak değiliz. Kıbrıs Türkü’nün dimdik var olması, Kıbrıs Türk Devleti’nin güçlenmesi bizim olmazsa olmazımızdır. Bundan sonra da Kıbrıs Türklerinin kalkınma ve gelişme mücadelesine Türkiye olarak en güçlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bugün olduğu gibi bundan sonra da şartlar ne olursa olsun, Kıbrıs Türk Devleti’nin yanında ve Kıbrıs Türk halkı ile omuz omuza olmaya devam edeceklerinin altını çizen Oktay, gönderilen malzemelerin en kısa sürede Kıbrıs Türk Devleti’ne ulaşmasını temenni etti ve eğitim materyallerinin Kıbrıs Türkü evlatları için hayırlı olmasını diledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, başta Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve ekibi olmak üzere, yürütülen çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ankara’dan KKTC‘ye gelecek olan 14 tır, alkışlarla uğurlandı. Daha sonra Ders Âletleri Yapım Merkezi atölyelerinde incelemeler yapıldı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0