DOLAR

32,5130$% -0.09

EURO

34,9004% 0.12

STERLİN

40,6880£% 0.23

GRAM ALTIN

2.431,27%0,35

ÇEYREK ALTIN

4.055,00%-0,58

BİTCOİN

2083188฿%-3.76938

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu:Atatürk’ün izinde yürümeli ve çalışmaktan, üretmekten vazgeçmemelisiniz

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu:Atatürk’ün izinde yürümeli ve çalışmaktan, üretmekten vazgeçmemelisiniz

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun BRT’den yaptığı konuşmayla başladı…

Çavuşoğlu, kutlamalar çerçevesinde çocuklara ve halka seslendi…

Bakan Çavuşoğlu, bugünün egemenliğin kayıtsızşartsız millete devredildiği ve millet iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının103’üncü yıl dönümü olduğunu kaydederek, tam 103 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk milletinin önünde yepyeni bir ufuk açıldığını ve Anayasada açıkça belirtilen, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” maddesine dayalı olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığını söyledi.

Atatürk’ün, 23 Nisan 1920’de, millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, geleceğin teminatı olan çocuklara da bu önemli günü bayram olarak armağan etttiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, “Nitekim;10 Ekim 1922 tarihinde,Bursa’da kendisini karşılayan çocuklara,“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” diye hitap eden Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımızın ne kadar önemli olduğunu, bu veciz sözle bir kez daha dile getirmiştir” dedi.
Bakan Çavuşoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen tek bayram olduğunu da vurgulayarak, üzerlerine düşen görevin, hür ve bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklarda, çağdaş medeniyet seviyesini yakalamak, gelişmiş toplumlar arasında yer almak ve Atatürk’ün işaret ettiği, muassır medeniyetler seviyesine gelmek olduğunu söyledi.
ÇAVUŞOĞLU 23 NİSAN-II 13.00 23.04.23

Bakan Çavuşoğlu mesajında “Bilinmelidir ki, bağımsızlığın ve egemenliğin ifadesi olan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” yurdumuzda, yurt dışı temsilciliklerimizde, kurumlarımızda ve okullarımızda, çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecektir. Ancak, bu bayramı, 6 Şubat depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, kardeşlerimize ve çocuklarımıza adıyor, onların hatıralarına saygı duyarak, törenlerimizi sadeleştirilmiş şekilde icra ediyoruz.Bu çerçevede, hayatlarını kaybeden kardeşlerimizin ailelerinin acısını oplum olarak paylaşıyor, ortak duygularla hereket ettiğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Mesajında çacuklara da seslenen Bakan Çavuşoğlu, “Unutmayınız ki bu dünyanın gerçek sahipleri ve geleceğimiz sizlersiniz. Bu bağlamda, Atatürk ilkelerinin temel alındığı Cumhuriyetimizin korunması, yaşatılması ve ülkemizin her alanda gelişmesi için sizlere düşen görev, çok çalışmaktır. Sizlerin mutlu bir yaşam sürmenizi sağlamak ve geleceğinizi güvence altına almak ise bizim asli görevimizdir” diyerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin geleceği olan çocukların, sevgide, barışta, kardeşlikte örnek bireyler olmaları, Atatürk’ün ilkeleri ışığında hareket etmeleri onun ideallerini benimsemeleri, onun izinde yürümeleri ve çalışmaktan, üretmekten vazgeçmemeleri gerktiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavışoğlu, başta bu anlamlı günün yaratıcısı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yad ederek, Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103’üncü yıldönümüyle, bugünü değerli kılan çocukların ve tüm halkın,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dilekleriyle kutladı.

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

19 araç trafikten men edildi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0