DOLAR

32,5594$% 0.03

EURO

34,8996% 0.01

STERLİN

40,6081£% 0.17

GRAM ALTIN

2.422,75%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,70

BİTCOİN

2079755฿%-3.56673

a

Oğuzhan Hasipoğlu, Derinya’ya yapılacak konut sayısını açıkladı

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Türkiye’de yayın yapan Ulusal TV kanalına konuk olarak Yeşim Eryılmaz’a özel açıklamalarda bulundu.

Gündeme dair değerlendirmeler yapan Hasipoğlu, Başbakan Ünal Üstel’in Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’la yapmış olduğu basın toplantısında açıklanan üç önemli karara dikkat çekti.
Türkiye’den kablo ile KKTC’ye elektrik temin edilmesi konusunun önemine vurgu yapan Hasipoğlu, “Asrın projesi ile suyun taşınmasıyla ve yine aynı sistem ile çift yönlü kablolarla  elektrik getirilmesi ile ülkemizde yaşanan elektrik soruna kesin çözüm olacaktır. Dünyada 2030 yılına kadar fuel oil kullanımı ortadan kalkacak. Biz gemi ile yakıt taşıyarak elektrik ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz. Bu sürdürülebilir bir yapı değildir. Taşıma suyu ile değirmenin dönmeyeceği aşikardır. Anavatanın desteği ile bu konuda kesin bir çözüme  ulaşmış oluyoruz, bu anlamda Kıbrıs Türk halkına verilmiş önemli bir müjdedir. Bu kararın verilmesi talimatını veren Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan”a ve verilen bu kararı projelendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay”a müteşekkiriz” dedi.


İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın deniz altından elektrik kablolarıyla bağlanması projesine işaret eden Hasipoğlu, “Bu projenin fizibilite olmadığını ABD’de dahil birçok ülke belirtmiştir. Biz aslında Anavatanımız Türkiye ile bu konuda önemli bir cevap vermiş oluyoruz. Enterkonnekte sisteme geçişimizle enerji fazlalığımız oluşacak ve hatta Güney Kıbrıs’a da elektrik verebileceğiz” diye konuştu.
Hasipoğlu, enterkonnekte sistem ile, KKTC’nin uluslararası alanda tanıması ve hak ettiği yere gelmesi bağlamında AB’ye, Güney Kıbrıs’a ve Güney Kıbrıs’ın işbirliği içinde olduğu İsrail gibi devletlere en önemli cevabın verildiğini söyledi.
“AB Bize verdiği sözleri tutmadı”
“AB bize verdiği sözleri tutmadı” diyen Hasipoğlu, Ülkemizin hala ambargolar ve izolasyonlarla mücadele içinde olduğuna vurgu yapan Hasipoğlu, “Biz ortaya koyduğumuz egemen eşitlik ve uluslararası eşit statümüzün kabul edilmesi vizyonuyla, iki devletli bir çözüm çerçevesinde Anavatan Türkiye ile bu yolu yürümeye devam edeceğiz. Anavatanımız Türkiye her alanda ülkemizin yanında ve gereken desteğin fazlasını sağlamaktadır. Bu bağlamda biz doğru bir yoldayız” ifadelerini kullandı.

276 KONUTLU PROJE
Maraş bölgesinde yapılacak sosyal konut projesi hakkında da bilgi veren Hasipoğlu, “Gençlerimizin gerek kırsal kesimde gerekse kentlerde olsun ciddi anlamda sosyal konut ihtiyacı var. KKTC’ye mülk alımlarında da özellikle yabancıların büyük ilgisi var ve bu da fiyat artışını getiriyor. Ama sosyal devlet olma anlayışıyla mülk sahibi olmayan gençlerimize, kırsal kesim arsası vermek yerine direk konut edindirme yoluna gidilecek.  Gazimağusa Maraş bölgesinde 276 konutluk bir sosyal konut projesi düğmeye basıldı. .Yaklaşık 15 yıllık ödeme vadesi, uygun bir faiz oranı ile kira öder gibi ev sahibi yapmayı hedefliyoruz.  Bu adım gençlerimizi konut sahibi edindirme noktasında önemlidir. Şu an Türkiye’deki iktidarın bu konuda olumlu bir yaklaşımı oldu ve bu projeyle hayat bulacaktır. Maraş bölgesi bir başlangıç, bu projeleri tüm ilçelere UBP iktidarı döneminde yayacağız.

“KARŞILIK VERMEKTEN ÇEKİNMEYECEĞİZ”
Doğu Akdeniz’deki hak ve menfaatleri koruma noktasında geri adım atılmayacağının altını çizen Hasipoğlu, “Doğu Akdeniz’de petrol arama işlerinde müzakere masalarında Güney Kıbrıs’a iş birliği önerilerinde bulundu. Sayın Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’da bu konuda enerji konferansı önerisinde bulunmuştu. Ama Güney Kıbrıs hiçbirine yaklaşmadı ve kendilerinin adanın tek hakimi olduklarını iddia ettiler. Adanın tek egemeni benim, bir gün Çözüm olursa size payınızı verelim anlayışı içinde oldular. Ama bu ada üzerinde Kıbrıs Türk halkının egemenliği de vardır ve dolayısıyla egemen eşitliğimizi talep ediyoruz” dedi ve ekledi “Onlar başka ülkelerle gidip anlaşma yaparsa biz de Anavatan Türkiye ile anlaşma yaparız dedik ve yaptık. Dolayısıyla onlar hangi adımı atarsa biz de karşılığını vermekten çekinmeyeceğiz.”

“BM BİZİMLE UZLAŞMAK ZORUNDADIR”

BM’nin Taksim Sahası’na girişleri engellemesi ile ilgili net konuşan Hasipoğlu, BM’nin göstermiş olduğu bu tutumun ne misyonu ne de vizyonuyla alakası olmadığını söyledi. Hasipoğlu, BM’nin ara bölgede otoritesini ispatlamaya çalışmak için gençlerin antrenman yapmak için girdikleri alanı tellerle kestiğini belirterek, bu tutumun yasal bir zeminde karşılığı olmadığını ve gerekli tepkiyi ortaya koyacaklarını ifade etti. Hasipoğlu, “Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanımız bu konuda BM nezdinde gerekli girişimleri yapıyorlar.  Bahsettiğimiz konu ara bölgede bulunan bir futbol sahası ve bu sahanın inşaatı tamamlandı. Gençlerimiz orada maçlarını ve antrenmanlarını yapacak. Bunun engellenmesi kesinlikle kabul edilebilir bir adım değildir. Bir şekilde kendilerinin egemenliği, otoritelerini ispatlamaya çalışıyorlar. Ama bilsinler ki KKTC topraklarında faaliyet gösteriyorlar ve KKTC devletiyle uzlaşmak zorundadırlar. Ve o teli de kaldırmak mecburiyetindeler” diye konuştu.
BM’nin 1964 yılında alınan  kararlarla otoritesini ve yetkisini KKTC’de sürdüremeyeceğini dile getiren Hasipoğlu,  “Bize göre gerek Kapalı Maraş’ta ki statüleri gerekse Gazimağusa’da bulunan kamplarının yasal bir zemini yoktur. Çağ dışı kalmış BM Güvenlik Konseyi kararlarıyla, savaş dönemi içinde alınan kararlarla yürüyecek değiliz. Biz onlara işbirliği önerisi, bizimle bir anlaşma yapma teklifini sunarken, BM bize tel örgü çekerek cevap veriyor. BM”nin ada üzerindeki varlığını ve yasal statüsünü sorgulama zamanı çoktan gelmiştir” dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

“Hayvan Besleme, Sütte Antibiyotik Kalıntısı ve Aflatoksin” konulu eğitim verilecek

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0