DOLAR

32,3665$% 0.14

EURO

34,9992% -0.27

STERLİN

41,0000£% 0.25

GRAM ALTIN

2.324,99%0,25

ÇEYREK ALTIN

3.992,00%-0,21

BİTCOİN

2263885฿%-0.80229

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Özkurt:Basının demokratikleşmede var olan demokratik düzenin devamında ve gelişiminde önemli rolü vardır

Özkurt:Basının demokratikleşmede var olan demokratik düzenin devamında ve gelişiminde önemli rolü vardır

Bayrak Radyo Televizyon Kurulu Müdürü Meryem Özkurt, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Özkurt mesajında, basının demokratikleşmede var olan demokratik düzenin devamında ve gelişiminde önemli rolü olduğunu belirtti.

Özkurt, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun, demokratik bir toplumu oluşturan çoğulculuk, hoşgörü, geniş fikirlilik ilkeleriyle yayınlarını sürdürdüğünü kaydetti.

 

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde, basının halkla ilişkiler veya propaganda dışında çok daha önemli görevlerinin olduğu gerçeğinin görülmesi gerektiğini vurgulayan Özkurt, mesajında, “Basın etik kuralları çerçevesinde araştırma bilgilendirme görevleri tekrar hatırlanmalıdır. Ancak bizi çağdaş ülkeler seviyesine sadece basını iş edinen kimselerin basın mensubu sayıldığı, hukuk karşısında tüm basın mensuplarının eşit olduğu, etik kuralların değer gördüğü bir medya düzeni çıkartabileceği gerçeğinin de görülmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

Basının, demokratik toplumların vazgeçilmez bir unsuru olduğuna işaret eden Özkurt, basının, topluma sunduğu bilgi ve haberlerle demokrasinin işlemesine katkı sunduğunu ve haber verme işlevini yerine getirirken, doğruluk kavramını odağına alarak topluma ayna tuttuğunu belirtti.

 

Özkurt, tüm BRT çalışanlarının ve medyayı meslek olarak icra edenlerin Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutladı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0