DOLAR

32,5891$% 0.35

EURO

34,8535% 0.33

STERLİN

40,6794£% 0.19

GRAM ALTIN

2.496,68%0,51

ÇEYREK ALTIN

4.272,00%0,12

BİTCOİN

2104979฿%1.64859

a

PSG’den stratejik ortak hamlesi

Fransa’nın en büyük futbol kulüplerinden Paris Saint-Germain (PSG) uzun süredir maçlarını oynadığı stadyumu Parc des Princes’ten ayrılmayı ve ülkenin ulusal stadyumuna taşınmayı değerlendiriyor.

PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi Doha’da verdiği bir röportajda “Paris daha iyi bir stadyumu hak ediyor” dedi. Lionel Messi, Kylian Mbappe ve Neymar gibi mega yıldızların oynadığı takıma ev sahipliği yapan Parc des Princes 48 bin seyirci ağırlama kapasitesine sahip” dedi.

“Stratejik ortak konusunu değerlendiriyoruz”

Al-Khelaifi ayrıca bir yatırımcının PSG’de azınlık hissesi satın alma olasılığını görüştüklerini ve stratejik bir ortağın değer katabileceğini düşündüğünü söyledi. Son dönemde Avrupalı ​​rakipler Manchester United ve Liverpool da olası stratejik seçenekleri veya potansiyel hisse satışlarını değerlendiriyor.

Fransa’nın futbol liginin şampiyonu PSG, 1974’ten beri şu anki stadyumunda oynuyor. Al-Khelaifi, kulübün, stadyumun sahibi Paris Belediyesi ile tesisi genişletmek ve geliştirmek konusunda son dört-beş yıldır geliştirmek için görüşmelerde bulunduğunu ancak stadın sahibi olan yerel yönetimin yardımcı olmadığına inandığını söyledi.

“İlk seçeneğim mevcut stadyumdan taşınmamak. Ancak Paris Belediyesi bizi taşınmaya zorluyor” diyor. Al-Khelaifi daha fazla ayrıntı vermeden takımın mevcut stadyumda devam etmemeye karar vermesi halinde üç seçeneği daha olduğunu söyledi.

Bilgi sahibi kaynaklar, bu seçeneklerin 80 bin kapasiteli ulusal stadyum Stade de France’ı satın almayı veya daha yeri belirlenmemiş yapılaşmanın olmadığı bir alana taşınmayı içerdiğini söylüyor.

“Satın almak istedik ama fiyat çok yüksek”

Al-Khelaifi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Parc des Princes’i yenilemek için 70 milyon euro harcadık ama bu bizim stadımız değil” dedi. Başkan kulübün stadyumu satın almayı teklif ettiğini ancak belediyenin çok fazla para istediğini söyledi.

Fransız ekibinin hiçbir zaman kazanamadığı UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki PSG rakiplerinin birçoğu, ekstra gelir elde etmeye yardımcı olmak için koltuk ekledi veya tesislerini modernize etti. PSG, bu yılın başlarında art arda 100 maç için tüm biletlerin satıldığını açıklamıştı.

Al-Khelaifi, PSG’nin tesislerinin boyutunu iyileştirme arzusunun kısmen, kulüplerin kazandıklarından fazlasını harcamasını sınırlamaya çalışan UEFA kurallarından kaynaklandığını söyledi. PSG bu yılın başlarında, finansal fair play kurallarını çiğnediği için 10 milyon euro para cezasına çarptırılmıştı.

Bilgi sahibi kaynaklara göre PSG, sezonu 700 milyon euro (721 milyon dolar) gelirle bitirmeye hazırlanıyor. Gerçekleşmesi halinde bu kulüp rekoru olacak. Avrupa’nın en başarılı klüplerinden biri olarak gösterilen Manchester City de, bu ayın başlarında 613 milyon sterlinlik rekor gelir bildirmişti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Almanya’da LNG hareketliliği

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0