DOLAR

32,5326$% 0.24

EURO

34,7872% 0.1

STERLİN

40,6317£% 0.37

GRAM ALTIN

2.492,16%1,23

ÇEYREK ALTIN

4.257,00%0,49

BİTCOİN

฿%

a

Qualcomm’dan akıllı telefon sektörü için umutlandıran tahmin!

Akıllı telefon dünyasındaki kıyasıya rekabet, bu yıl da artarak devam etti. Birçok önemli şirket, bu süreçte büyük gelirler elde etse de hemen hemen hepsi ekonomik sıkıntılarla boğuşmaya devam ediyor. Android dünyasının en büyük işlemci üreticisi Qualcomm, akıllı telefon pazarındaki durumu değerlendirdi.

Qualcomm:”akıllı telefon dünyası, 2023’ün ikinci yarısında yükselişe geçecek”

Ekonomik dalgalanmalar ve enflasyon, birçok sektörde etkilerini hissettirmeye devam ediyor. Öyle ki birçok dev şirket, kriz etkilerinizi azaltmak için küçülmeye gitti. Görünen o ki bu durumdan akıllı telefon dünyası da nasibini aldı. Qualcomm’a göre tünelin ışığı göründü ancak çok da yakın bir zaman diliminde değil.

Akıllı telefon üreticileri, sektörün içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamının geçmesini bekliyor. Qualcomm’a göre sektör tekrar yükselişe geçecek. Şirket, 2023’ün ikinci yarısından itibaren akıllı telefon dünyasının toparlanacağını öngörüyor. Madalyonun diğer tarafına bakmak gerekirse ekonomik sıkıntı en az 9 ay daha sürecek.


Android telefonlar kaç yıl boyunca güncelleme alır?

Android telefonlar kaç yıl boyunca güncelleme alır?

Android telefon güncelleme aralığı neye göre değişiyor, hangi marka ne kadar süre güncelleme veriyor? İşte detaylar.

2022, sektör için kötü bir yıl oldu. Öyle ki bu süreçte hemen hemen tüm üreticiler düşüş yaşadı. Ancak geçtiğimiz üçüncü çeyrek sonuçlarına göre Apple, bu yıl sektörde büyüyen tek isim oldu. OEM performansına gelince Apple, yıllık yüzde 2’lik büyüme kaydeden tek şirket oldu. 2022 yılının üçüncü çeyreğinde teknoloji devi, 51,9 milyon sevkiyatla yüzde 17 pazar payına sahip. Samsung ise 64 milyon satış ve yüzde 21 pay ile üçüncü çeyrek pazarına liderlik ederken, yıllık bazda yüzde 8 geriledi.

Qualcomm akıllı telefon

Düşüş, sevkiyatların zayıflayan küresel talep ve ekonomik belirsizlikler arasındaki mücadene nedeniyle en büyük üçüncü çeyrek düşüşüne işaret ediyor. Bununla birlikte her üç araştırma firması da akıllı telefon pazarı sevkiyatlarındaki düşüşü çeşitli neden bağlıyor. Bunlar, Rusya-Ukrayna savaşı, Çin-ABD gerilimi, artan enflasyon ve ulusal para birimlerinin düşmesi şeklinde.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Metaverse’ten umut kesildi: Eldekileri etkili kullanma vakti!

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0