DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİTCOİN

฿%

a

Restore edilen Sivil Savunma Teşkilatı Lefke Bölge Müdürlüğü açıldı

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı bölge müdürlüklerine bir yenisini daha ekledi.

Restore edilerek hizmete hazır hale getirilen Sivil Savunma Lefke Bölge Müdürlüğü düzenlenen törenle açıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklala Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Sivil Savunma Lefke Bölge Müdürü Sevgi Aykın, Kıbrıs Türk mücadele tarihinde büyük öneme sahip Lefke bölgesinde 1976 da kurulan bölge müdürlüğünün bugünün temel taşlarını oluşturduğunu ifade etti…

Aykın, ilçe olan Lefke’nin halkına daha yakın olmak, süratli ve kolay ulaşmak amacıyla çalışmalara başladıklarını ve kısa sürede bu binayı hizmete açmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Atilla Karaca da Sivil Savunma Teşkilatının her türlü gelişmeleri takip edip KKTC Afet Yönetimi Sisteminin geliştirilmesi için büyük gayret gösterdiğini vurgulayarak, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Sivil Savunma Teşkilatının KKTC’nin milli savunmasına yaptığı hizmetlerin önemli olduğuna işaret ederek, deprem, sel, yangın gibi her türlü felakette Sivil Savunma Personelinin halkın yanında olduğuna dikkati çekti.

Ülkemizde küresel ısınma ve değişen ekolojik dengeler gibi sebeplerle artan yangınlara hazırlıklı olmak gerektiğini kaydeden Tatar, her yangında Sivil Savunmanın koyacağı katkının merkeze yön verdiğini ve bunu çok önemsediklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, ülke genelinde 60 yaşına kadar sivil savunmaya hizmet veren mükellef ordusuyla birlikte Sivil savunmanın her zaman halkın yanında olduğunu belirterek, sivil savunma teşkilatının son yıllarda teknolojik araç gereç ve imkanlarla gücüne güç katmakta olduğunu söyledi.

6. İlçe Lefke’ye açılan Müdürlük’ün hayırlı olmasını dileyen Tatar, Yeşilırmak’tan Dipkarpaz’a bir bütün olarak KKTC ‘nin güçlü olabilmesi için Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri, polis ve diğer savunma organları ile diyalog ile işbirliğinin önemine işaret etti…

Cumhurbaşkanı Tatar, ‘KKTC’nin Türk Devletler Teşikilatı’na gözlemci üye olarak kabul edilmesiyle, Doğu Akdenizde bir Türk devleti olarak savunma harekatlarına elinden geldiği kadar anavatanın da desteğiyle katılarak milli refleks,milli savunma ve sivil savunmanın ortaya koyduğu irade ile daha güçlü bir KKTC’ye hizmet edilmektedir’ diye devam ettiği konuşmasında, Sivil Savunma’nın KKTC’nin her noktasında anında gerekli refleksi gösterebilecek bir kapasiteyle çalışmaları yürüttüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, Sivil Savunma Lefke Bölge Müdürlüğü Arama Kurtarma Sergisi gezildi.
BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

UBP İskele İlçe Yönetimi Başkan Sadıkoğlu’nu ziyaret etti

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0