DOLAR

32,5026$% 0.27

EURO

34,5855% 0.24

STERLİN

40,5078£% 0.34

GRAM ALTIN

2.476,62%-0,25

ÇEYREK ALTIN

4.242,00%-0,11

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Sağlık Bakanlığı ile Gazimağusa Belediyesi arasında evde bakımla ilgili protokol imzalandı

Sağlık Bakanlığı ile Gazimağusa Belediyesi arasında evde bakımla ilgili protokol imzalandı

Sağlık Bakanlığı ile Gazimağusa Belediyesi arasında hastaların evde bakım hizmetleriyle ilgili Sağlık Bakanlığı’nda protokol imzalandı.

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Sağlık Bakanlığı’nın uzun zamandır evde sağlık hizmetlerini geliştirmek için çalışma yürüttüğüne işaret ederek bu bağlamda protokolün  belediyenin de daha fazla evde sağlık hizmetim sunmasına vesile olacağını ifade etti.

Uluçay, “Evde sağlık hizmeti alınabilmesi çok büyük bir ihtiyaçtır. Örnek bir çalışma olacağına inanıyorum” dedi.

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra da yerel yönetimlerle birlikte evde sağlık hizmetini geliştirmeyi önemsediklerini bu kapsamda “Sen Gelemezsen Biz Geliriz” projesini aylar öncesinden başlattıklarını aktardı.

Bakan Altuğra “Gönyeli-Alayköy Belediyesi ile daha önce protokol imzaladık şimdi de Gazimağusa Belediyesi ile imzalıyoruz. Evde sağlık hizmetlerini geliştirerek bu hedefle belediyenin sağlık personelinden de desteği ile sağlık çatısı maltında buluştuk. Evde sağlık hizmetini önemsiyoruz. Projemizi güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

Altuğra, sadece yatağa bağımlı kronik hastaların değil sağlık hizmetlerine ulaşamayan, zorluk çeken bireylere de yaş sınırlaması olmaksızın talep doğrultusunda bu hizmetin götürüleceğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra ve Gazimağusa Belediyesi Başkanı Süleyman Uluçay protokole imza koydu.

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0