DOLAR

32,4080$% 0.18

EURO

35,4016% 0.19

STERLİN

41,4758£% 0.63

GRAM ALTIN

2.323,82%0,21

ÇEYREK ALTIN

4.003,00%0,29

BİTCOİN

2301850฿%3.00453

a

Sağlık Bakanlığı kalp sağlığı taramalarına başladı

Sağlık Bakanlığı, “Sen Gelemezsen , Biz Geliriz” projesi kapsamında, verdiği sağlık hizmetlerine “Kalp Sağlığı Taramalarını da ekledi.

Sağlık Bakanlığı, dünyada ve ülkemizde ölüm nedenleri arasında ilk sırada olan kalp damar hastalıklarıyla mücadelede erken teşhisin ve koruyucu hekimlik hizmetlerinin önemi konularında farkındalık yaratmak amacıyla Kalp Sağlığı taramalarına başladı.

Karşıyaka Köyünden başlayan uygulamayla, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Mobil Sağlık Hizmetleri aracının, bir kalp damar cerrahisi uzmanı, dahiliye uzmanı, pratisyen hekim ve hemşirelerden oluşan ekiple, her cumartesi , Kuzey Kıbrıs’taki Köyleri gezerek, vatandaşları kalp sağlığı taramasından geçirmesi hedefleniyor.

Uygulama bugün ilk olarak Karşıyaka Atatürk Parkı’nda, ardından Alsancak Milli Parkı’nda yapılıyor

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, “Sen Gelemezsen, Biz Geliriz “projesi kapsamında, kalp Sağlığı taraması başlattıklarını belirterek, bugün ilk kez Karşıyaka’dan başlatılan uygulamayla dünyada ölüm nedenlerinde ilk sırada olan kalp damar hastalıklarıyla erken teşhis ve mücadeleyi hedeflediklerini belirtti.

Koruyucu sağlık hizmetlerinin erken teşhis ve tedavide büyük önem taşıdığına vurgu yapan Altuğra, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesinin evde sağlık hizmetlerini ekip ve ekipman olarak güçlendirerek yoluna devam edeceğini kaydetti.

Kalp sağlığı taramaları sonucu, ileri tetkik ve tedaviye ihtiyaç duyan vatandaşlar için randevuların oluşturularak tam teşhis ve gerekli tüm tedaviler için hastanelere yönlendirileceğini söyleyen Altuğra, hedeflerinin her cumartesi , bir köyde bu taramaları yapmak olduğunu anlattı.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doktor Hasan Birtan da, dünyada ölümlerde kalp damar hastalıklarının ilk sırada yer aldığını vurgulayarak, ülke genelindeki taramaların ,belirtisiz ilerleyen kalp damar hastalıklarının erken teşhis ve tedavisine, genç ve ani ölümlerin önlenmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı’nın kalp sağlığı Taramaları kapsamında önce Karşıyaka Atatürk Parkı, ardından , Alsancak Milli Parkı’nda vatandaşlar taramadan geçirildi.

Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı Kalp Sağlığı taramalarından duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, sağlık hizmetlerinin vatandaşın ayağına getirilmesi ve erken teşhis imkanı yaratılmasının önemine dikkat çektiler.

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0