DOLAR

32,3177$% 0.2

EURO

35,1159% -0.07

STERLİN

40,8918£% -0.34

GRAM ALTIN

2.278,68%0,07

ÇEYREK ALTIN

3.949,00%-0,50

BİTCOİN

2274780฿%1.06552

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Sağlık Bakanlığı: Üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış gözlemlendi ancak kritik düzey teşkil eden herhangi bir durum sözkonusu değil

Sağlık Bakanlığı: Üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış gözlemlendi ancak kritik düzey teşkil eden herhangi bir durum sözkonusu değil

Sağlık Bakanlığı, her kış döneminde olduğu gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış gözlemlendiğini ancak kritik düzey teşkil eden herhangi bir durumun sözkonusu olmadığını açıkladı.

 

Bakanlık, hastanelere gelen her hastaya bakıldığını, yatış gerekmesi halinde hastanelerde tedavi edildiğini ve hasta yatağı konusunda bir eksiklik bulunmadığına işaret etti.

 

Gribal enfeksiyona karşı eksik aşıların tamamlanmasının önemine vurgu yapan bakanlık, gribal enfeksiyon taşıyan çocukların okula gönderilmemesi, hasta olan kişilerin kalabalık ortamlarda bulunmamaya dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

 

Sağlık Bakanlığı açıklaması şöyle:

“Her kış döneminde olduğu gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış gözlemlenmektedir. Hastanelerimizin acil servislerine bu konuda yapılan şikâyetler artmakta olup, ilgili tüm branşlardan alınan bilgilere göre kritik düzey teşkil eden herhangi bir durum bulunmamaktadır. Hastanelerimize gelen her hastaya bakılmakta, yatış gerekmesi halinde hastanelerimizde tedavi edilmektedir. Hasta yatağı konusunda bir eksiklik bulunmamaktadır. Yine Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne bağlı Acil Durum Hastanesi ek binasında Çocuk Acil Servisi’nde, çocuk servisi, çocuk yoğun bakım, yeni doğan yatak sayılarında herhangi bir sıkıntı yaşanmamakta, yatış gerekmesi halinde boş yataklar bulunmaktadır. Gribal enfeksiyona yakalanan çoğu kişi ayakta veya evlerinde dinlenerek hastalığı atlatmaktadır. Gribal enfeksiyona karşı eksik aşıların tamamlanması önem taşımaktadır. Gribal enfeksiyon taşıyan çocukların okula gönderilmemesi, hasta olan kişilerin kalabalık ortamlarda bulunmamaya dikkat etmesi, hastalık belirtisi var ise maske takması, hijyen kurallarına uyulması elzemdir. Yine Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne bağlı Acil Durum Hastanesi ek binasında Çocuk Acil Servisi’nde çocuk servisi, çocuk yoğun bakım, yeni doğan yatak sayılarında herhangi bir sıkıntı yaşanmamakta, yatış gerekmesi halinde boş yataklar bulunmaktadır. Gribal enfeksiyona yakalanan çoğu kişi ayakta veya evlerinde dinlenerek hastalığı atlatmaktadır. Gribal enfeksiyona karşı eksik aşıların tamamlanması önem taşımaktadır. Gribal enfeksiyon taşıyan çocukların okula gönderilmemesi, hasta olan kişilerin kalabalık ortamlarda bulunmamaya dikkat etmesi, hastalık belirtisi var ise maske takması, hijyen kurallarına uyulması elzemdir”

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0