49,3839$%0,03
55,3089€%-0,04
65,5749£%0,12
6.582,18%-0,37
10.753,00%-0,30
฿%
Türkiye Cumhuriyeti (TC) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında imzalanan 2022 Yılı İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması kapsamında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’na 50 milyon TL kaynak tahsis edildi.
KKTC Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği (KEİ) Ofisi tarafından yürütülen “İlaç ve Tıbbi Malzeme Alımı Projesi” kapsamında, onkoloji, MS, epilepsi, organ nakli tedavilerinde kullanılmak üzere hastaların elzem ilaç ihtiyaçları için oluşan mükellefiyetlerin karşılanması ve yıl sonuna kadar tedariklerinin sağlanması için 29,5 milyon TL, kurul kararı ile ilaç verilen hastaların geri ödemeleri için 500 bin TL, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi’ne bağlı hastanelerdeki KVC ve Kardiyoloji, Girişimsel Radyoloji, Beyin Cerrahi, Ortopedi ve Travmatoloji tedavilerinde kullanılan ve ortez-protez cihazları, koklear implant, işitme cihazları ve solunum destek cihazlarının temini için Sağlık Kurulu kararı ile hastalara özgü tıbbi malzemelerin temini sonucunda oluşan mükellefiyetlerin ödenebilmesi için 20 milyon TL olmak üzere toplamda 50 milyon TL kaynak tahsis edildi.
KEİ’den yapılan açıklamaya göre, şu ana kadar yaklaşık 37 milyon TL’lik işlem tamamlandı. Geriye kalanların teslim süreçlerinin tamamlanmasıyla beraber ödemelerin yapılacağı bildirildi.


Büyükelçi Feyzioğlu, Ticaret Odası heyetiyle toplantı gerçekleştirdi
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168976 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57804 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50444 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48249 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41104 kez okundu
“BİZİM ÇOCUK” DEĞİL, EHİL YÖNETİCİYİ SEÇ!
BAŞARAN DÜZGÜN’ÜN “ÖKSÜZ ATLAR ÜLKESİNDE” ROMANI GÜNEY LEFKOŞA’DA TANITILDI
Bizden sonra geleceklere ödenemez borçlar bırakmak belediyecilik değildir.
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu