DOLAR

32,5790$% 0.11

EURO

35,0460% 0.58

STERLİN

40,8287£% 0.62

GRAM ALTIN

2.435,02%0,51

ÇEYREK ALTIN

4.071,00%0,15

BİTCOİN

2085569฿%-3.8583

a

“Sağlıklı Kalın Yaşama Yıllar Katın” semineri İskele’de yapıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Belediyeler işbirliğinde gerçekleştirilecek olan “Sağlıklı Kalın Yaşama Yıllar Katın” isimli seminerlerin ilki İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde verildi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı iki toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nde görevli ayrıca Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof.Dr. Fisun Yıldız’ın sunduğu seminerde, tütün ürünlerinin ve elektronik sigaranın zararlarının yanında, sağlıklı beslenme ve sporla sağlıklı yaşam konuları anlatıldı.

Seminerde sağlıklı yaşamın insanlara doğru anlatılması gerektiğini vurgulayan Yıldız, hayatta insana verilen en önemli hediyenin sağlıklı yaşam olduğunu söyledi.

Yıldız, insan yaşamının doğum anından itibaren Sağlık Sermayesi kavramına sahip olduğunu, bunun da çevresel faktörler ve kişisel tercihlerle korunamadığına vurgu yaptı.

Yıldız, çevresel faktörlere; iklim değişikliği, toz fırtınası, aşırı yağışlar, polenler, yeşilin kaybolması ve betonlaşmayı örnek verirken, kişisel tercihlere de; tütün ve tütün ürünlerinin kullanımı, hareketsiz yaşam, hatalı beslenme şekilleri düzensiz uyku ve sporsuz yaşam örneklerini verdi.

Sağlığın yitirilmesinin ardından geriye kazanılmayacak en önemli değerimiz olduğuna vurgu yapan Yıldız, tütün ve tütün ürünlerinden uzak durup, hareketli bir yaşamı seçip, hayatımıza sporu katıp, düzenli beslenip, düzenli uyku uyunması önerisinde bulundu.

Etkinlik çeşitli tarihlerde bütün belediyelerde yapılacak.

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Colin Stewart: Gelecek dönemi Kıbrıs sorununun çözümü için bir fırsat olarak görüyoruz

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0