DOLAR

32,5166$% -0.1

EURO

34,8192% -0.15

STERLİN

40,5197£% 0

GRAM ALTIN

2.429,26%-0,02

ÇEYREK ALTIN

4.060,00%-0,94

BİTCOİN

2148953฿%-0.3008

a

Şahali: CTP hiç kolaya kaçanlardan olmadı

CTP Grup Başkan vekili Erkut Şahali, BRT’de ’17.Saat’ programına katılarak, 25 Haziran’da gerçekleşecek ara seçimle ilgili soruları yanıtladı.

Lefkoşa milletvekilini KKTC’de tüm seçmenlerin belirleyeceğine işaret eden Şahali, “Aday açısından çok farklı bir kampanya olacak. Çünkü seçilecek olanın deyim yerinde ise bir cumhurbaşkanı gibi bir propagandası yapılacak. Ama üstleneceği sıfat günün sonunda milletvekili olacak. Genel seçimde 50 adayın halkın huzuruna çıktığı bir ortamda elbette isme dayalı propaganda söz konusu olmaz. Ama bu ara seçim de isme dayalı ismi ön plana çıkaran propaganda süreci olacak” diye konuştu.
UBP’nin gösterdiği adayın CTP açısından tam teşekküllü bir rakip olduğuna değinen Şahali, “Bizim aday tutumumuz parti içi mevzuatımıza göre şekilleneceğinden dolayı rakibin adayının kim olduğu bizim adayımızı belirlemede bir faktör olmayacak. Biz kendi prosedürlerimize uygun olarak adaylık başvuru kabulü ve ardından tüzükte belirtildiği şekilde adayın saptanması ile ilgili işlemlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

CTP Grup Başkan vekili Erkut Şahali, CTP olarak ne dediklerinin ve ne yaptıklarının çok farkında olduklarını söyledi.
Şahali, “Biz hükümetin gayrı meşru yapı olduğunu söylüyoruz. Bu gayrı meşru yapı meşru bir zeminden ortaya çıkmıştır. Bu gayrı meşru yapıdan sorumlu olan öncelikle UBP yöneticiler, söz ve karar sahibi olanlardır. Sonra milletvekilleridir. Ama UBP’ye oy veren seçmen, CTP’ye oy veren seçmen parlamentoda olmayı öncelikle temin etmek için oy vermiş vaziyettir. Dolayısıyla biz muhalefetteyiz diye parlamentonun da meşruyetini yitirdiğine dair bir fikre sahip değiliz. Bu fikri doğru bulmayız dahası tehlikeli bir fikirdir. Siyasette hükümete gelmek kadar muhalefette kalmakta ihtimaller dahilindedir. Her iki noktada da üstlenilmesi gereken sorumluluk son derece ağır bir sorumluluktur” dedi.

Erkut Şahali, “Biz hiç kolaya kaçanlardan olmakdık. Şimdi de kaçmayı tercih etmiyoruz. Kudret Özersay’ın ve partisinin bu konuda CTP’yi doğrudan hedef alan açıklamalarını son derece duygusal reaksiyolar olarak görüyorum. Halkın takdirine rıza göstermek ve o doğrultuda kendi görevini yerine getirecek şekilde çaba sarf etmektir aslolan siyasette” dedi.

 

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gazimağusa Belediyesi’nde “Suriçi” konulu toplantı düzenlendi… Ataoğlu: Çalışmalar sürüyor ülkeye güzellikler katmayı amaçlıyoruz

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0