DOLAR

32,5471$% 0

EURO

34,8893% 0.08

STERLİN

40,7320£% 0.27

GRAM ALTIN

2.429,99%0,30

ÇEYREK ALTIN

4.049,00%-0,58

BİTCOİN

฿%

a

Şampiyonlara son veda….

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki her birey için çok zor bir günü daha geride bırakmak üzereyiz…

 

Türkiye’deki depremde yaşamını yitiren çocuklarımızı ve kardeşlerimizi toprağa veriyoruz..

Adıyaman’daki İsias Otel enkazında hayatını kaybeden Hasan Bilgen, Mehmet Arif Altak, Aykan Ekiz, Nehir Çevik ve Özgür İçme, öğle namazına müteakip, Lala Mustafa Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Gazimağusa Kabristanlığı’na defnedildi.

 

Cenaze törenine, öğrencilerin aileleri ve sevenleri başta olmak üzere, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bazı bakan ve milletvekilleri ile askeri erkan katıldı.

Öğrencilerin KKTC ve TC bayraklarına sarılan tabutları, aileler ve askerlerin omuzlarında taşındı.

 

Adıyaman’da İsias Otel’deki kafileden anne Mülkiye Dağlı, kızları Nazife ve Abide Dağlı ise öğle namazına müteakip, Yeniboğaziçi Yeni Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, gözyaşları arasında Yeniboğaziçi Kabristanlığı’nda toprağa verildi.

Adıyaman’daki KKTC kafilesi öğretmenlerinden İbrahim Yakula ise öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazını müteakip Vadili’de defnedildi.

Cenazeye, ailesi, sevenleri, öğretmen arkadaşlarının yanısıra, bazı bakanlar ve askeri erkan da katıldı.

Aynı enkazda yaşmını yitiren öğrenciler Selin Karakaya, Serin İpekçioğlu, Atakan Celal Konuklu, Hayal Gençalioğlu, Aras Aktuğralı ve öğretmen Pamir Konuklu ise ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazı ile Gazimağusa’da defnedildi.

Öte yandan enkazdan bugün çıkarılanlar KKTC kafilesindeki diğer öğrenci, öğretmen ve veliler ise bu gecenin ilerleyen saatlerinde ülkeye getirilecek.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KKTC’ye kaçan müteahhit tutuklandı Türkiye’ye iade edilecek

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0