DOLAR

32,4677$% -0.06

EURO

34,8463% -0.01

STERLİN

40,4630£% -0.66

GRAM ALTIN

2.501,42%0,70

ÇEYREK ALTIN

4.267,00%0,46

BİTCOİN

฿%

a

Şarj cihazı olmayan iPhone modellerine el kondu!

Brezilya Adalet Bakanlığı, Apple’ın cihazla birlikte verilen güç adaptörünü sunmaması nedeniyle tüketicileri zarara uğrattığı sonucuna vararak geçtiğimiz Eylül ayında ülkedeki iPhone satışlarının askıya alınması kararını vermişti. Bu kararın ardından Apple’dan herhangi bir girişim gelmezken, Brezilya hükümeti yeni bir adım daha attı.

iPhone modelleri Brezilya’da toplatıldı

Milyon dolarlık para cezalarından sonra bile, Apple hala bu karara uymuş değil. Bu gelişmelerin ardından Federal Bölge merkezli tüketici koruma kurulu Brezilya’da perakende mağazalardan iPhone’lara el koymaya karar verdi.

Rapora göre, iPhone’lara operatör mağazalarında ve yetkili Apple satıcılarında el konulmuş durumda. Alınan karara göre kutuda şarj cihazı bulunmayan tüm iPhone modellerinin yasaklandı. Apple, aksesuarları iPhone 12 ile ücretsiz olarak göndermeyi bıraksa da, şirket ayrıca iPhone 11’i dee şarj cihazı olmayan yeni, daha kompakt bir kutu ile güncellemişti.


Apple için tehlike çanları çalıyor: iPhone üretimi durdu!

Apple için tehlike çanları çalıyor: iPhone üretimi durdu!

iPhone üretimi denildiğinde akla ilk gelen fabrika olan Foxconn, protestolar ile karşı karşıya. İşte Apple’ı bekleyen tehlike…

iPhone’lara el konulmasının ardından Apple Brezilya, hükümetten nihai karar alınana kadar ülkede akıllı telefon satışına izin verilmesini istedi. Diğer yandan bazı yetkililer Apple’ın herhangi bir tüketici hakkını ihlal etmediğine inanıyor.

Mahkeme devam ederken alınan bilgilere göre hakim Diego Câmara Alves, Brezilyalı kurumların böyle bir karar ile “gücünü kötüye kullandığını” belirtiyor. Benzer şekilde düşünen Apple da yasal sürecin sonucunda galip çıkacağından emin.

Öte yandan Apple TV diğer birçok bölgeye USB-C kablosu olmadan sunulurken, Brezilya’da ise şarj kablosu ile birlikte sunuluyor. Yaşanan bu olumsuzlukların ardından Apple geri adım atarak iPhone modelleri için de benzer bir yol izleyebilir.

Apple’ın ürünlerini aksesuarsız kutu ile sunması önümüzdeki yıllarda da tartışılmaya devam edecek gibi görünüyor. Peki siz Apple’ın ürünlerini şarj cihazı olmadan satması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Amiral gemisi işlemciyle gelecek! OPPO Pad 2 özellikleri ortaya çıktı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0