DOLAR

32,3263$% 0.22

EURO

35,0920% -0.14

STERLİN

40,9855£% -0.11

GRAM ALTIN

2.282,26%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.955,00%-0,48

BİTCOİN

฿%

a

Şensoy: İsias Otel’in binası depreme dayanıklı değil

Türkiye’de yaşanan deprem sonrasında DAÜ’den uzman bir ekip Adıyaman İsias Otel enkazının bulunduğu yere giderek gözlem ve incelemelerde bulundu.

Bu çerçevede Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisleri Bölümü tarafından, otel enkazına ilişkin ön inceleme raporu hazırlandı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi İdari ve Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof.Dr Serhan Şensoy raporla ilgili BRT‘ye değerlendirmede bulundu…

Şensoy genel olarak İsias Otel’in bina yapısal sisteminin depreme dayanıklı olmadığı kararına vardıklarını, binanın beton kalitesinin düşük olduğunu, dere çakılı ve dere kumunun kullanıldığını belirtti.

Binanın etriye aralıklarının çok fazla olduğunu ve kesme kuvvetinden dolayı kırıkların oluştuğunu söyleyen Şensoy, binada, imalat ve tasarım gibi pek çok hata yer aldığını söyledi.

Şensoy dere çakıllarının incelenmesi sonucu boyutlarının büyük olduğunun, bu tür yapılarda kullanılacak betonlardaki maksimum tane boyutundan daha büyük olduklarının, betondaki çakıl ve kum dağılımındaki ölçünün de iyi olmadığını tespit ettiklerini belirtti.

Enkazda yapılan incelemelerden bir diğerinin ise, iki kolon detayı olduğunu dile getiren Şensoy, yapılan incelemeler neticesinde bu kolonların da yapıya uygun olmadığı kanaatine varıldığını söyledi.

BRT/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0